„Azbuka mog života“ Mirjane Bobić Mojsilović ponovo među čitaocima

H – kao hleb, hrabrost, haljine. Ć – kao ćerka. S – kao suze, slikanje, strast, sunce, sestre. P – kao plaža, plakanje, pisanje, poezija, povrede, prijatelji, prolaznost. K – kao kuvanje, krejoni, karmini, Kalenić pijaca. V – kao voleti, veče, večere. U – kao uzdisanje, uzdizanje. Lj – kao ljubav, ljubljenje, ljubljeni...
„Azbuka mog života“ je roman o ženi koju ostavlja muž, i koja nabrajajući asocijacije po azbučnom redu pokušava da odagna paniku nekoliko sati pre nego što on dođe kući da zauvek pokupi svoje stvari. 

To je priča o haljinama, fotografijama, ljubavi, avanturi, orgazmu, abortusima i mnogim drugim slovima - to bi, u najkraćem, mogla biti azbuka svake žene. To je moderna priča o savremenom braku, o tom dugom trajanju, o navikama i ćutanju, o ljubavi koja hlapi godinama, o usamljenosti, o istinama i lažima. To je priča koja liči po malo na sve nas.


Ovaj roman mogao bi da bude azbuka svake žene – to je priča o ljubavi, planovima, razočaranju, rasturanju porodice, usamljenosti i pokušaju da se uhvati krpica sreće… Ali pre svega, ovo je priča o tome kako lako zaboravljamo da imamo čega da se sećamo i kako treba da se sećamo da ne bismo zaboravili ono što je važno.

„To jeste priča i za muškarce jer za sve naše uzlete, kao i za sve naše sunovrate, podjednako su zaslužni i muškarci i žene. I to ni u kom slučaju nije ’feministička priča’. Niko tu nije savršen, i zato je priča toliko istinita“, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović.

Mirjana Bobić Mojsilović je spisateljica i slikarka. Objavila je romane „Dnevnik srpske domaćice“, „Tvoj anđeo čuvar“, „Happy End“, „Majke mi, bajka“, „Ono sve što znaš o meni“, „Tvoj sam“, „Srce moje“, „Glad“, „Gospodin pogrešni“… Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Bila je jedan od prvih autora – samostalnih izdavača u Beogradu. Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
  Blogger Comment
  Facebook Comment

41 коментара:

 1. Прочитав на експертскиот блог на еден калифорниски новинар споделија како успеа да добие решение за слаба ерекција и ниска сперматозоиди сметаше две недели, ја контактираше адресата на Едмудва за помош за враќање на неговата машкост. и тој, исто така, рече на коментарот дека по неговата машкост се враќа д-р oduduwa правописецот врати својата поранешна сопруга по 2years на поделба. Бев толку поттикнато од неговото сведочење и контактирам со е-мејл адресата на коментарот, испраќам порака до адресата на е-пошта на Оддруда и побарав помош за да најдам вистински маж што ќе го сакам за мојот живот, бидејќи верувам дека секој жената на овој свет има специјален човек што чека да се сретне. Јас бев сингл повеќе од 6 години без момче. Ми треба вистинска љубов не по ноќен штанд и тоа е за сите. Ми требаше еден човек да сака и да биде сакан за возврат, ми требаше да го најдам тој специјален човек кој ќе го поминува остатокот од животот заедно како маж и жена. Имам предизвици да најдам вистинска љубов, за да го контактирам д-р oduduwa за да им помогнам на ручекот за мене во право да најдам вистинска љубов. тој веднаш му одговори на мојата е-порака и ме увери дека ќе ми помогне. Верувам и ги следам неговите упатства, неколку дена го контактирам Oduduwa е-мејл. Почнав да се чувствувам привлечен кон луѓе од големи личности и сериозни мажи кои се подготвени за брак, бев толку збунет од тоа кој да го посвети вниманието, имав проблем со изборот сега, барем два до три мажи ќе ми пријдат во рок од два дена. Не знаев како да изберам, бев толку љубезен ... оваа љубов магија навистина функционира, морам да го пренесам Oduduwa и да му кажам за мојата ситуација и ми даде татковен совет и советување, го следам неговото упатство низ целата и денес сум среќно оженет со мојот совршен човек од мојот живот. ова е чудо и јас сум горд што го контактирав оддлува е-мејл адреса (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) ова е е-пошта на Оддува, големиот духовен исцелител и љубовен правопис кој работи. ако било кој од овде треба истото решение за брачна или криза за односи, ве молиме да си направите корист да го контактирате овој човек за вашата помош. Ви посакувам среќа и среќен однос / брачен живот. ти си
  да се биде среќен. Секогаш бидете среќни.
  раскинувањето не е решение за каква било врска или брак, се сакаш едни со други, држи се еден со друг и работи за твојата врска со успехот на вашата врска. Имав ист сличен однос криза пред неколку недели, но јас контактираа Oduduwa Право рик за помош да се биде мојот човек се врати дома, бидејќи мојот сопруг и јас имаше огромна борба минатата петорија вечер што резултираше да се растури, но јас го сакам толку многу и можам да Не дозволувајте се што е добро да го споделиме за да отидеме на ветрот исто како што, ми требаше помош за да го вратам на што било друго средство, видов коментар за тоа како Oduduwa има помош да се врати поранешната љубов кон различни луѓе низ целиот свет светот и јас верувам и контактирав со истата е-адреса за помош, тој одговори и ветувам дека ќе ми помогне, неколку часа по ручекот за ручек примам телефонски повик од мојот сопруг. тој побара да се извини и сака да се врати дома, бев многу среќен и го прифатив неговото извинување, само пред два дена се вратив дома и денес живееме среќно заедно и се сакаме едни со други повеќе од кога било досега. ако сакате да најдете помош во враќањето на вашиот поранешен љубов контакт Oduduwa лични e-mail: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 2. Ова е мое сведоштво за добрата работа на началникот Ели Додору кои ми помагаат .... Јас сум Ен Ернис од северна Каролина САД. со помош на овој магазин за магии, сопругот што ме остави надвор во изминативе 3 години се вратив, на крајот го запознав овој човек на еден блог-страница објавувајќи од еден од е клиент за помош, му објаснив сè и му кажав за магија рицинус за кој знаеше и ми го даде својот Whatsapp да му напишам на магија рициново да му ги кажам моите проблеми. За само 2 недели, маж ми се врати кај мене. Само сакам да ви кажам благодарам на овој верен и искрен ритарен магија, господине, сè што ми кажавте, се случи и ви благодарам господине. Те молам, сакам да им кажам на сите што бараат какво било решение за нивниот проблем, toубезно да се консултираат со овој магија рициново, тој е реален, тој е моќен и што и да кажам мафијашот е што ќе се случи, затоа што дојде сето она што ми кажа магии. да помине. Можете kindубезно да го контактирате на: whatsapp +2349015088017

  ОдговориИзбриши
 3. Ова е мое сведоштво за добрата работа на началникот Ели Додору кои ми помагаат .... Јас сум Ен Ернис од северна Каролина САД. со помош на овој магазин за магии, сопругот што ме остави надвор во изминативе 3 години се вратив, на крајот го запознав овој човек на еден блог-страница објавувајќи од еден од е клиент за помош, му објаснив сè и му кажав за магија рицинус за кој знаеше и ми го даде својот Whatsapp да му напишам на магија рициново да му ги кажам моите проблеми. За само 2 недели, маж ми се врати кај мене. Само сакам да ви кажам благодарам на овој верен и искрен ритарен магија, господине, сè што ми кажавте, се случи и ви благодарам господине. Те молам, сакам да им кажам на сите што бараат какво било решение за нивниот проблем, toубезно да се консултираат со овој магија рициново, тој е реален, тој е моќен и што и да кажам мафијашот е што ќе се случи, затоа што дојде сето она што ми кажа магии. да помине. Можете kindубезно да го контактирате на: whatsapp +2349015088017

  ОдговориИзбриши
 4. Ова е мое сведоштво за добрата работа на началникот Ели Додору кои ми помагаат .... Јас сум Ен Ернис од северна Каролина САД. со помош на овој магазин за магии, сопругот што ме остави надвор во изминативе 3 години се вратив, на крајот го запознав овој човек на еден блог-страница објавувајќи од еден од е клиент за помош, му објаснив сè и му кажав за магија рицинус за кој знаеше и ми го даде својот Whatsapp да му напишам на магија рициново да му ги кажам моите проблеми. За само 2 недели, маж ми се врати кај мене. Само сакам да ви кажам благодарам на овој верен и искрен ритарен магија, господине, сè што ми кажавте, се случи и ви благодарам господине. Те молам, сакам да им кажам на сите што бараат какво било решение за нивниот проблем, toубезно да се консултираат со овој магија рициново, тој е реален, тој е моќен и што и да кажам мафијашот е што ќе се случи, затоа што дојде сето она што ми кажа магии. да помине. Можете kindубезно да го контактирате на: whatsapp +2349015088017

  ОдговориИзбриши
 5. САКАМ ДА СЕ ОБЕЗБЕДУВАМ ДЕКА МОЈОТ СВЕТСКИОТ МАРИGEА ПОВТОРНО, МОЈОТ ХУСБАНД Е ПОВЕFTЕ ПО СЕ ОД МО ANDЕ И МОЈ ДЕЦИ ДЕЦИ, ЗА СЕКОЈ WЕНА, ЈАС САКАМ САМО САМО ДА СЕ СРЕДБА ДР АЛАМ, КАКО ЈА ПОМОГНЕ МНОГУ ЛУOPЕ СО ЛИЦЕ КОНТАКТИРАМ САМО ЗА ПОМОШ, ОВА КАКО СЕ ПОМОГУВАМ ПОДНЕСУВАМ МИР НА МОЈОТ МОЕ СЕ МО HЕ НЕМА НЕМА ДА БИДЕТЕ И ЗДРУУВАМЕ .. ГОЛЕМО МИСЛЕЕ ДА ГО ОДГОВЕМЕ ПОВЕ IЕ ДА НЕКОГАШ ДА СЕ МО HАМ МО HЕ ХУСБАНД ДА СЕ ДОГОВИМЕ ДА СЕ ПОСТОИ .. ДРАМ АЛАМ НАЈДОБРИТЕ ВО СВЕТОТ.АКО ДАЛИ ТУКА ТУКА САКАТЕ ОВИЕ СВЕТ НА ПРОБЛЕМ, САКАТЕ ВАШИОТ САМО ХУСБАНД ДА СТЕ ДА СЕ ДОБИТЕ ДА НЕ ДА СЕ КРИТЕТЕ НИКОГАШ РЕШЕНИЕ Е ОВДЕ КОНТАКТ ДР АЛАМ ЕМАИЛ dralahalah@gmail.com или јавете се или whatsapp + 2348115720823 благодарам.

  ОдговориИзбриши
 6. Јас и мојата сопруга сме во брак последните 15 години и имаме убава ќерка од 12 години. Низ целата тоа беше loveубовна врска и навистина не сакам никој повеќе во светот отколку што ја сакам.

  Имавме тежок живот во почетокот со финансиски проблеми, но сега ги поминавме и навистина живееме многу удобен живот во последните 5 години. Поминуваме многу време заедно и навистина имавме проблеми со нула, до пред една година.

  Минатиот јули отидовме во хотел за викенд и кога се вративме, сопругата ми призна дека плачејќи дека почнала да пуши. реагирав многу лошо (сега сфаќам) и се обидов да ја наметнам да се повлече, секогаш затоа што ми е гајле. Минатата година имавме 6 инциденти каде секогаш имавме големи тепачки од истата причина. Бидејќи таа не пушеше во куќата, таа ќе пушеше на работа. За време на викендите, таа беше во посета на девојка која живее до нашата куќа каде што ќе одеше половина час, да пуши.

  Нашите викендици станаа стрес заради нејзината необична навика и пред еден месец таа ги собра своите работи, изнајми стан и се пресели таму. Бев надвор со ќерка ми кога се случи тоа и кога се вратив дома и ги видов како недостасуваат работите, во основа се распаднав. За 2-3 недели ги правев сите грешки во питање и плачење, но нејзиното срце беше толку зацврстено, не можев да верувам како таа ме третира.

  Минатата недела решив да празнувам со ќерка ми. Myена ми воопшто не ме контактира во текот на минатата недела, но ја контактира нашата ќерка наутро и навечер со тоа што ќе се испрати, јас направив се што можам за да ја вратам, но знам начин. Само пред 2 месеци бев преку некој напис преку Интернет пред да се види оои жена што споделува некои добри вести за моќен маж што help помага да донесе мир во нејзиниот дом, јас бев толку импресиониран од сведочењето и решив да го пробам .. си го објаснувам целиот мој проблем на доктор АЛАМ .. тој вети дека ќе помогне јас и тој направи како што вети, ете, мојата сопруга се враќа, моли дури и престана да пуши..Нека му се пофали неговото име .. за повеќе информации може да му се обратите за помош ако имате проблеми во вашиот дом .. е-пошта dralahalah @ gmail.com или јавете се на Whatsap + 2348115720823.помош за споделување на мојата приказна со мене.
  е-пошта dralahalah@gmail.com повик или whatsapp: +2348115720823

  ОдговориИзбриши
 7. Hello to all my viewers my name is Maria Cullen from Wisconsin USA I want to use this opportunity to thank Dr clement who gave me win number to win euro million the sum of $2 million dollar .thanks you once again Dr clement. for helping me to win the euro million.I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have not be able wining then i was so upset and i need help desperate to win the lottery so i decided to go online and search for help then i saw so many good testimony about this man called Dr clement how he gave lucky wining number for many people to win with help of his spell.then i dis-said to contact him also and tell him i want to win a lottery number too, he also cast wining lottery spell for me which i use too,then i play and i won $2 million dollars.I m so grateful to you Dr clement i we for ever reaming loyal to you word. God thank you for send Dr clement to me as my helper.just in-case you also need lottery win number email him to help you win any kind game you want he can help you, is nice man you can contact him through via allmightbazulartemple@gmail.com whatsapp +2347051758952.and Dr clement he also explain to me he can cure any kind of disease with herbal medicine as follow, {1}HIV/AIDS {2}DIABETES {3}EPILEPSY {4} BLOOD CANCER {5} HPV {6} ALS {7} HEPATITIS B OR A {8}LOVE SPELL {9} herpes simplex. (10) Ex back

  ОдговориИзбриши
 8. Mieheni huijasi ystäväni kanssa, hän muutti toisen naisen kanssa. Mieheni, joka ei nyt pystynyt toimeen ilman minua, ei halua nähdä minua. Olen niin onnellinen, että sain rakkaan aviomieheni takaisin sen jälkeen, kun väärennetty loitsunharjoittaja huijasi minua kahdesti, mutta kiitän Jumalaa siitä, että tohtori Lomi auttoi tuomaan mieheni takaisin viipymättä ilman minkäänlaista huijaustoimintaa. yhteyttä tähän Jumala lähetti oikoluvun sähköpostiinsa; LOMIULTIMATETEMPLE@GMAIL.COM, lupaan, että hän auttaa sinua ratkaisemaan suhteesi ongelman, hänen sanansa ovat SURE.

  ОдговориИзбриши
 9. ⁣Ahojte, všetci, pozornosť! Ak niekoho milujete a záleží vám na tej osobe, urobíte všetko pre to, aby ste boli s tou osobou, moja bývalá priateľka ju tak veľmi milujem, keď sme ich rozišli, nikdy o nej neprestávam myslieť, musím urobiť niečo, aby som ju dostala späť, to bolo, keď som začal čítať články o tom, ako sa vrátiť späť milenec, to bolo, keď som videl doktora Lomi, koľko ľudí hovorí o tom, ako privádza späť svojho milenca, kontaktoval som doktora Lomi na WhatsApp, vysvetlil som mu všetko a obsadil kúzlo na moju bývalú priateľku, ktorá mi ten istý deň zavolala a začala mi prosiť, a dnes sme opäť spolu, miluje ma a chichot ma viac, ako predtým, kontaktujte doktorku Lomi dnes na WhatsApp čísle +2349034287285 alebo môžete mu poslať e-mailom; lomiultimatetemple@gmail.com je to najlepšie kúzlo, ktoré môžete kontaktovať kvôli pomoci..

  ОдговориИзбриши
 10. Јас целосно му верував на д-р Пелар од времето кога разговарав со него околу времето кога мојот свршеник ме напушти по 5 години од нашата врска, започнав да работам на магии на мојот вереник и ми даде доволно уверување и ми гарантирав дека тој ќе го добие мојот свршеник повторно на нозе во рок од само 24 часа по фрлањето магија. Бев толку сигурна во мојата работа и како што рече на почетокот, свршеникот конечно ми се врати, да таа се врати со целото свое срце, Loveубов, грижа, емоции и цвеќиња, и сега е подобро. Не би се двоумел дали би го препорачал овој моќен магистер на секој што има потреба од помош .. контакт: Dr.Sango на е-пошта; spellspecialistcaster937@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 11. Здраво, јас сум Лоренс и многу сакам да му се заблагодарам на Д-р Пелар што ми помогна да го вратам поранешниот overубовник, видов сведоштво за него за тоа како им помагаше на луѓето да донесат изгубени lovesубови, па решив да му пробам и направив . Одеднаш мојот поранешен overубовник ми се врати откако ги фрли своите прекрасни магии и мојата поранешна девојка ме сака повеќе отколку порано, јас сум многу благодарен на Dr.Pelllar за она што го направи за мене. Ви благодарам многу доктор, ако ви треба негова помош, контактирајте го сега. Е-пошта: drpellar@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 12. Јас се викам Луси Фиренца, никогаш не верувам дека мојата врска со саканата личност некогаш ќе се реши. мојот overубовник, наречен Jamesејмс, ме исфрли од својата куќа и донесе друга дама за која сметаше дека сега е најдобра за него. сè додека еден ден еден градски пријател не ме повика дека мојот сопруг оди на состанок со друга градска жена, и реков дека сум и изненаден затоа што откако ме остави Jamesејмс, тој тешко размислува и ми се јавува. Неколку дена подоцна ми се јави мојата девојка која се јави во брак и ми рече дека пронашла човек кој е многу моќен и тој е одличен билкар од Арап, сигурно сите знаеме дека Арап е благословен со толку многу билни сили што ги користат многу луѓе, па тој ми рече дека човекот се вика ДР Пелар, па таа ќе ми го проследи неговиот е-пошта. адреса за е-пошта за да можам да го контактирам за помош, па таа навистина ми испрати е-пошта ДР Пелар. адреса за е-пошта и го контактирав тој верен ден. по некое време ми испрати писмо дека мојот сопруг ќе ми се врати само ако верувам во неговата работа, па по 48 часа ме повика Jamesејмс и тој почна да ме моли да му простам за сè што ми направи .. ме молеше дека сум го скршила срцето и ветува дека никогаш нема да се откажам. сега јас и Jamesејмс сега планираме да се венчаме што е можно побрзо. возвратени сме со голема моќна incубов и зашеметени од волшебството на Jamesејмс, се радуваме и се радуваме. контактирајте го д-р Пелар на оваа е-пошта. drpellar@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 13. Јас целосно му верував на д-р Пелар од времето кога разговарав со него околу времето кога мојот свршеник ме напушти по 5 години од нашата врска, започнав да работам на магии на мојот вереник и ми даде доволно уверување и гарантирав дека тој ќе ми го добие мојот свршеник повторно на нозе во рок од само 24 часа по фрлањето магија. Бев толку сигурна во мојата работа и како што рече на почетокот, свршеникот конечно ми се врати, да таа се врати со целото свое срце, Loveубов, грижа, емоции и цвеќиња, и сега е подобро. Не би се двоумел дали би го препорачал овој моќен магистер на секој што има потреба од помош .. контакт: Dr.Sango на е-пошта; spellspecialistcaster937@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 14. Јас се викам Марија Лок, сакам да ги споделам моите сведоштва со пошироката јавност за тоа што овој човек го нарече Д-р Пелар, тој само направи за мене, овој човек го врати мојот изгубен поранешен сопруг со неговата голема магија во рок од 48 часа.
  Бев оженет со мојот сопруг Михаел убаво, ние сме заедно веќе долго време и се сакаме, но кога веќе 2 години не можам да му дадам дете, тој ме остави за друга жена и ми рече дека веќе не може продолжи. рече омг, бев фрустриран и безнадежен, тогаш почнав да барам начин да го вратам се додека еден мој пријател не ми раскажа за овој човек и како тој им помагаше на луѓето ширум светот со различни проблеми, во почетокот не мисла, го учев два дена додека не решив да го пробам.
  Контактирав со овој човек и му кажав за сите мои проблеми и што сакав да направи за мене, тој ми рече дека моите проблеми ќе бидат решени во рок од 48 часа и дека целата моја желба ќе биде исполнета, бев скептичен, но еве го во рок од 48 часови, мојот сопруг се врати кај мене на колена и ме молеше да му простам. Овој човек не само што го пријави мојот изгубен сопруг во рок од 48 часа, туку и го пропуштив менструацијата по еден месец и отидов на тест и резултатот покажа дека сум бремена. Среќна сум денес како мајка на дете, уште еднаш благодарам на големиот доктор Д-р Пелар за она што го направи за мене.
  Ако сте таму и поминувате низ некое од овие проблеми или имате проблеми со ХИВ во вашиот живот или каков било вид на болест, контактирајте го за помош, неговата приватна е-пошта: drpellar@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 15. Здраво, моето име е „Мухамед Салах“ само сакам да го споделам моето искуство со светот за тоа како ја вратив мојата loveубов и го спасив бракот… Бев во брак 7 години со 2 деца и живеевме среќно сè додека не почнаа да се грдат работите и да се бориме и расправии скоро секој пат… се влошуваше во моментот кога таа поднесе барање за развод… се потрудив да ја натерам да се предомисли и да остане со мене затоа што ја сакав со целото мое срце и не сакав да ја изгубам, но сè едноставно не работеше ... таа се исели од куќата и сè уште продолжи да поднесува барање за развод… Јас се изјаснив и пробав сè, но сепак, ништо не работеше. Пробивот се случи кога некој ме запозна со овој прекрасен, одличен магистер, кој на крајот ми помогна… Никогаш не сум бил fanубител на вакви работи, туку само решив да се обидам неволно, бидејќи бев очаен и не останав друг избор… Тој направи специјални молитви и користеше корени и билки… Во рок од 7 дена ми се јави и ми беше жал за целата емотивна траума што ме чинеше, се врати во куќата и ние продолжуваме да живееме среќно, и децата се среќни и го очекуваме нашето трето дете. Го запознав со многу парови со проблеми низ целиот свет и тие имаа добри вести… Само што помислив дека треба да го споделам моето искуство, затоа што силно верувам дека на некому му треба тоа… Можете да му испратите по е-пошта преку (drpellar@gmail.com) Не предавајте се уште, разликата помеѓу „Обични“ и „Екстра-обични“ е „Дополнителни“, затоа вложете дополнителен напор да го спасите бракот / врската.

  ОдговориИзбриши
 16. МГ !! Ова е секако шокантно и вистинско сведоштво..Посетив форум овде на Интернет на 17-ти СЕПТЕМВРИ 2019 година, и на форумот видов прекрасно сведоштво за овој моќен и голем доктор наречен д-р алам ... Никогаш не верував во тоа , затоа што никогаш порано не сум чул ниту научил нешто за магијата. Ниту една душа немаше да може да влијае врз мене за тоа што се случи, сè додека д-р сите не го сторија тоа за мене и не ми го вратат бракот од 6 години и го вратија сопругот мене во истите 48 часа, исто како што прочитав на Интернет ... о Боже, навистина сум зачуден и шокиран кога мојата сопруга клекна молејќи за прошка и за да ја прифатам. Јас навистина немам изрази, и идон 'знам колку да ти ја пренесам мојата благодарност DrALLAM, ти си Бог испратен до мене и целото мое семејство. Еве го ... е најдобриот доктор преку Интернет и неговиот резултат е 100% гарантиран. е-пошта dralahalah@gmail.com ... WhatsApporcall +2348115720823 ... ве молиме контактирајте го денес тој е одличен ....

  ОдговориИзбриши
 17. Како можам да му објаснам на светот дека постои човек наречен Кога конечно најдов сведоштва за овој волшебник д-р Санго, како и многу луѓе кои помагаат да ги вратат моите loversубовници и скршен дом, го контактирав затоа што мојата девојка, која навистина ја сакам од цело срце, одеднаш се менува и ми го свртува грбот и ме мрази без причина кога излезе од дома и подоцна слушна дека живее со друг маж, таквото однесување беше многу чудно како да е изманипулирана, ме блокираше од сите неговите социјални мрежи и јас не можев да комуницирам со неа. Јас навистина сакав да ја вратам мојата девојка. Барам помош од нејзините блиски пријатели и семејство, но не успевам да се вратам. По разговорот со д-р Санго, тој ми ги кажа потребните работи што треба да ги направам и по 2 дена на мое изненадување, ги следев неговите упатства, девојка ми ме повика да го одведам дома и оттогаш живееме тивко, контактирајте го големиот духовник човекот д-р Сангун неговиот. Е-пошта: spellspecialistcaster937@gmail.com
  обидете се и контактирајте го духовниот лекар ако се соочувате со какви било потешкотии, тоа може да биде на вашето работно место или во вашето семејство. благодарам
  Јас се викам Антонио

  ОдговориИзбриши
 18. Ова е многу изненадувачко сведоштво, сакам сите да се придружите и да му се заблагодариме на Кириџи за theубовната магија, бидејќи тој навистина е човек со неговите зборови. Долги години имав срце, секој човек што ми приоѓаше на крајот никогаш не ми мислеше. После последното искуство со човек кој ме разочара како и обично, започнав да барам решение за да го завршам мојот проблем, а потоа го запознав мојот колега на работа во храмот „Голема Kirубов на магијата“, а потоа го контактирав преку неговата е-пошта. поштенска адреса; kirijilovespell@gmail.com, ми требаа неколку дена да ми одговорам, и кога тој ми одговори, ми беше укажано што да правам за да бидам ослободена од духовно ропство, сторив сè што рече, и денес сум среќен со мојот сопруг. Човекот кој ме исфрли без причина сега се врати кај мене за 3 дена. Тој исто така и помогна на мојата колешка да го врати нејзиниот сопруг кога се разведоа. Ова се неговите информации за контакт; kirijilovespell@gmail.com или сеуште можете да го контактирате користејќи го вашиот број на WhatsApp: +2349020168697

  ОдговориИзбриши
 19. Ова е многу изненадувачко сведоштво, сакам сите да се придружите и да му се заблагодариме на Кириџи за theубовната магија, бидејќи тој навистина е човек со неговите зборови. Долги години имав срце, секој човек што ми приоѓаше на крајот никогаш не ми мислеше. После последното искуство со човек кој ме разочара како и обично, започнав да барам решение за да го завршам мојот проблем, а потоа го запознав мојот колега на работа во храмот „Голема Kirубов на магијата“, а потоа го контактирав преку неговата е-пошта. поштенска адреса; kirijilovespell@gmail.com, ми требаа неколку дена да ми одговорам, и кога тој ми одговори, ми беше укажано што да правам за да бидам ослободена од духовно ропство, сторив сè што рече, и денес сум среќен со мојот сопруг. Човекот кој ме исфрли без причина сега се врати кај мене за 3 дена. Тој исто така и помогна на мојата колешка да го врати нејзиниот сопруг кога се разведоа. Ова се неговите информации за контакт; kirijilovespell@gmail.com или сеуште можете да го контактирате користејќи го вашиот број на WhatsApp: +2349020168697

  ОдговориИзбриши
 20. Дали сте тука и ви треба помош за одржување на вашата врска и за враќање на поранешниот overубовник! контакт: Доктор Пелар е дефинитивно еден од најдобрите калери на Интернет и резултатот е 100% гаранција.
  Јас се викам thубов. После 5 години брак, јас и мојот сопруг имавме една или друга кавга пред тој конечно да ме напушти и да се исели да живее со друга жена. Се чувствував како мојот живот да е завршен и моите деца мислеа дека повеќе нема да го видат својот татко. Се обидов да бидам силна само за деца, но не можев да ги контролирам болките што го мачеа моето срце, моето срце беше исполнето со таги и болки затоа што бев навистина за loveубен во сопругот. Секој ден и ноќ размислувам за него и секогаш сакам да се врати кај мене, јас бев многу вознемирен и ми требаше помош, затоа барав помош преку Интернет и најдов веб-страница што сугерираше дека Доктор Пелар може да помогне да се врати. брз Значи, се чувствував како да треба да пробам. Го контактирав и тој ми рече што да правам и го сторив тоа, тогаш тој ми направи .убовна магија. После 24 часа мојот сопруг навистина ми се јави и рече дека толку многу ми недостига мене и децата, толку неверојатно !! Така, тој се врати истиот ден со голема loveубов и радост и се извини за својата грешка и болката што ми ја предизвика мене и децата. Од тој ден, нашиот брак сега беше посилен од порано. Благодарение на доктор Пелар, тој е толку моќен и решив да ја споделам мојата приказна овде на Интернет, што доктор Пелар е вистински и моќен за кој секогаш ќе се молам. да живее да им помагате на неговите деца во време на неволја, ако сте тука и ви треба вашиот поранешен агент или сопруг, контактирајте го сега овој моќен градител на магии. Еве го неговиот контакт на е-пошта: drpellar@gmail.com повеќе не плаче.

  ОдговориИзбриши
 21. Дали сте тука и ви треба помош за одржување на вашата врска и за враќање на поранешниот overубовник! контакт: Доктор Пелар е дефинитивно еден од најдобрите калери на Интернет и резултатот е 100% гаранција.
  Јас се викам thубов. После 5 години брак, јас и мојот сопруг имавме една или друга кавга пред тој конечно да ме напушти и да се исели да живее со друга жена. Се чувствував како мојот живот да е завршен и моите деца мислеа дека повеќе нема да го видат својот татко. Се обидов да бидам силна само за деца, но не можев да ги контролирам болките што го мачеа моето срце, моето срце беше исполнето со таги и болки затоа што бев навистина за loveубен во сопругот. Секој ден и ноќ размислувам за него и секогаш сакам да се врати кај мене, јас бев многу вознемирен и ми требаше помош, затоа барав помош преку Интернет и најдов веб-страница што сугерираше дека Доктор Пелар може да помогне да се врати. брз Значи, се чувствував како да треба да пробам. Го контактирав и тој ми рече што да правам и го сторив тоа, тогаш тој ми направи .убовна магија. После 24 часа мојот сопруг навистина ми се јави и рече дека толку многу ми недостига мене и децата, толку неверојатно !! Така, тој се врати истиот ден со голема loveубов и радост и се извини за својата грешка и болката што ми ја предизвика мене и децата. Од тој ден, нашиот брак сега беше посилен од порано. Благодарение на доктор Пелар, тој е толку моќен и решив да ја споделам мојата приказна овде на Интернет, што доктор Пелар е вистински и моќен за кој секогаш ќе се молам. да живее да им помагате на неговите деца во време на неволја, ако сте тука и ви треба вашиот поранешен агент или сопруг, контактирајте го сега овој моќен градител на магии. Еве го неговиот контакт на е-пошта: drpellar@gmail.com повеќе не плаче.

  ОдговориИзбриши
 22. Анониман20. јул 2021. 15:14

  Јас се викам Дре. Морам да ве почитувам вас и вашите магии за да го направам сведочењето познато на сите. Отидов да видам други писатели на правопис без да ги видам резултатите, сè што сакаа беа моите пари. Само посакувам да дојдов да те видам порано, те искористив што е можно повеќе. Мојата сопруга исчезна една година, одев насекаде и барав други волшебници, но немаше резултати се додека мојот пријател не ме запозна со д-р Санго. После aубовна магија, конечно добив повик од неа за помалку од 48 часа. Неговите магии правеа чуда, а сопругата повторно беше полна со loveубов. Беше како чудо! Одеднаш се врати со цвеќиња велејќи дека треба да и дадам, јас навистина се зачудив и шокирав кога сопругата клекна молејќи за прошка и ги прифатив. Навистина ми недостасуваат зборови и среќа, ти си Бог испратен до мене и целото мое семејство. И повторно сум среќен човек. Ви благодарам многу, д-р Санго. За секој што бара вистински рициер, контактирајте го Dr.Sango преку е-пошта. spellspecialistcaster937@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 23. Анониман20. јул 2021. 15:14

  Во изминатите 4 месеци бев толку депресивен и болно повреден кога изгубив девојка од друг човек, а ситуацијата со моите пари исто така се влоши што помислив дека ќе морам да поднесам банкрот. Имав огромен долг и не знаев што да направам. Од целосен и целосен очај, контактирав со многу од оние таканаречени индивидуи кои ветија моќна магија, вештерство или црна магија. Ниту еден од нив не работеше и никој не беше толку прекрасен, lovingубовен и топол како д-р Пелар. Тој навистина се разликува од другите писатели и јас слушнав директна надеж и сила кога слушна за ветувањата што ги понуди. Носи воздух на чистота и божествена сила, чист и свеж како снегот на земјата. Го прашав д-р Пелар најмоќните магии и веднаш ми олесни да имам што да поправам за мене. Неговите магии направија чуда, и јас сега се вратив со мојата девојка, а парите ги нема по добивањето на лотарија. Д-р Пелар, немам претстава што би правел ако не бевте таму помогнати. Еве го неговиот е-пошта. drpellar@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 24. Mi Numm ass Osum, ech sinn 55 Joer al.
  D'Liewen kann komplizéiert sinn a gleeft mir, d'Liewen huet mir vill Tricken gemaach, ech gleewen ni un Voodoo oder Goss, och wann ech e puer Bicher doriwwer gelies hunn. E besonnesche Mann mam Numm Dr.Sango beweist mir datt de Voodoo/Zauber casting wierklech ass an existéiert. Ech hunn dräi Kanner an e léiwe Mann. 12 gutt Perang ech depriméiert dengan baik hie wier net méi interesséiert an entweder an eisem Bestietnes, wéi de Kanner, et huet meng Haut ofgekillt an ech war am Schock well ech mech net erënnere kann datt mir Probleemer hatn, spéider hunn ech erausfonnt datt hie an den Effort him ze forcéieren heem ze kommen war e Feeler, hie behuelen sech wéi wann hien nach ni bei mech war, awer ech weess et net. Ech hunn e puer Artikel di op engem Situs web kami di ech den Zeegnes vun enger Fra gesinn hunn, déi behaapt datt den Dr.Sango gehollef huet hir Familljeproblemer ze léisen a si huet sewa Kontakt ofgebrach. Lihat semua Kontak yang ada di Schreifweis Zauberer geschéckt Dr.Sango, ech hunn him seng Probleemer erkläert, hie sot ech sollt mech keng Suerge maachen datt alles gutt wier. Ech bezweiflen et, awer hunn decidéiert et ze maachen. Ech krut gesot, datt e puer moies géife sprëtzen, ech héieren en Drock op d'Dier, et war mäi Mann dobaussen, hie sot, hie wousst net wat hie mécht a konnt sech net emol erënneren net war Doheem hie ganz dari, datt ech mäi Mann zréck krut, dan semua Merci dem Dr.Sango D'Witch of Enchant fir dia kontak untuk berburu, mäi Liewen leeft glat an ech wëll datt d'Leit duerch mäi fréiere Héistand s Ech deelen dofir mäi Zeegnes. Juga ingin Dir Schwieregkeeten mam Liewen hutt, kontak dengan Dr.Sango op senger E -Mail
  spellspecialistcaster937@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 25. Ech si ganz frou mat deem wat den Dr.Sango fir mech gemaach huet. m Numin Numm ass Agim, ech hunn iwwer den Dr.Sango héieren duerch e Frënd deen gehollef hat e Scheedungsprozess virun e puer Wochen ze gewannen, a wéi ech him kontaktéiert hunn, huet hien mir gehollef meng Mamm ze zauberen. e Gesetz dat Мај Liewen на Слоновата Zukunft wierklech besuergt Huet, si wollt ni Мај Fortschrëtt, сите Kéier wann ECH инж Aarbecht на Enger Фирма kréien, ginn ECH zréck wéinst Менгер Zauberin Schwéiermamm, ECH wousst ni datt Менг Schwéiermamm ден een Дин Машинско besuergt Huet bis een den Dag wou ech Hëllef vum Dr.Sango ugeruff hunn an hien huet mir gesot datt meng Schwéiermamm iwwer mech besuergt war an hien huet mir gehollef den Doud ze iwwerzeegen. Ech si frou well den Béiser gestuerwen ass and zënterhier huet mäi Liewen sech fir dat Besser gedréit. Et ass gutt fir mech, a elo liewen ech glécklech schéin mat menger Famill, dank dem Dr.Sango. Ech empfeelen den Dr.Sango ze kontaktéieren. Wann Dir Hëllef braucht, da kontaktéiert hien op senger Е -пошта spellspecialistcaster937@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 26. Dëst Zeegnes ass derwäert mat der Welt ze deelen. Ech soen d'Welt vun de gudde Wierker vum Dr.Pellar hei. Мај Ман можеше да се види како и Канер за да го разгледаме првото место. Et war net net einfach fir mech. Ech hunn mäi Mann sou gär an hunn d'Hoffnung net verléiert, ech hunn weider gebiet a Gott huet endlech meng Gebieder beäntwert. Ech hunn online no engem Zauberrad gesicht fir mech a meng Léift fir ëmmer ze verbannen an ech hunn esou vill Zeegnes gesinn wéi den Dr.Pellar sou vill Leit online gehollef huet, a ech hu beschloss him e Prozess ze ginn. Ако сакате да го контактирате со други луѓе. Hien huet mir gesot keng Suergen ze maachen datt hie mäi Mann bannent 24 Stonnen géif zréckginn. Hien huet mat senge Kräfte konsultéiert a verséchert mech keng Suergen ze hunn. Како што се наведува, може да се дознае и да се преведе описот на македонски (Северна Македонија) преку Интернет, како и да се преведе огласот Мир си фроу лијуен зезумен ал еен. Kontaktéiert Dr.Pellar op senger E -Mail drpellar@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 27. Салут, во Numm газ Дрен. Ech wëll eng erstaunlech Erfahrung mat dem gréissten Zauberverlag, Dr.Pellar, deelen. Мај Ман можеше да се преведе навреме и да се преведе описот на македонски (Северна Македонија) со „Преведи на Google“? Ech hu gekrasch a gouf krank wéi ech no Léift Zitater online gesicht hunn, ech hunn d'Leit gesinn iwwer den dr.Pellar a seng super Aarbecht deem säi Fall ähnlech wéi mäin war, si hunn hir Kontaktinformatioun hannerlo Ако сакате да го контактирате, Трејнен го прикрила ова, како што е познато, како што е наведено во Суерген, не 48 Stonnen mäi Mann zréckkoum, hie wäert d'Scheedung annuléieren a bei mech zréckkommen. nodeems ech alles gemaach hunn, huet hie mech zu menger Iwwerraschung gefrot, zwee Deeg nom Owend, et war mäi Mann, deen a Gebied gekniet huet fir hien zréck ze huelen an ech bezweifelen un esou Saachen wa se jeemisnen, e eemeemen funen, ech soen och doriwwer. Merci nach eng Kéier, Dr.Pellar, Dir sidd eigentlech e Segen fir mech, hien kann Iech och hëllefen ze kontaktéieren: drpellar@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 28. Mäi Mann an ech si bestuet fir ongeféier aacht Joer elo. Mir ware glécklech bestuet mat zwee Kanner, e Jong an e Meedchen. viru fënnef Méint hunn ech ugefaang e komescht Verhalen vun him ze bemierken an e puer Woche méi spéit hunn ech erausfonnt datt mäi Mann een gesäit. Hien huet ugefaang spéit vun der Aarbecht heem ze kommen, hie këmmert sech kaum ëm mech oder ëm d'Kanner, Heiansdo geet hien eraus a kënnt net emol ongeféier dräi-sechs Deeg heem. Ech hunn alles gemaach fir dëse Problem ze korrigéieren awer alles ouni Resultat. Ech gouf ganz besuergt a brauch Hëllef. Wéi ech enges Daags um Internet gekuckt hunn, sinn ech op eng Websäit komm, déi virgeschloen huet, datt DR WALE hëllefe kann, Bestietnesprobleemer ze léisen, gebrochen Bezéiungen ze restauréieren a sou weider. Also, ech hu gefillt ech sollt him kontaktéieren nodeems ech him kontaktéiert hunn, ech hunn him de Probleemer gesot, mat deenen ech a mengem Bestietnes konfrontéiert sinn, hien huet mir gesot datt hien en Zauber fir mech mécht. wat hien fir mech gutt gemaach huet, An e puer Woche méi spéit koum mäi Mann bei mech an huet sech entschëllegt fir d'Feeler déi hie gemaach huet a verspriechen et ni méi ze maachen. Zënterhier ass alles zréck op normal. Ech a meng Famill liewen erëm glécklech zesummen .. Alles merci dem DR WALE. Wann Dir e Zaubercaster brauch deen e Zauber werfen kann deen wierklech funktionnéiert, proposéiere ech Iech mat him ze kontaktéieren. Hie wäert Iech net enttäuschen. Dëst ass säi WhatsApp/Viber: +2347054019402 oder E-Mail: drwalespellhome@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 29. Mäi Mann ass fir eng méi jonk Dame fortgaang well ech net konnt gebuer gi wéinst PCOS, ech war sou zerstéiert ech war einsam ech hu vill gekrasch, ech hu souguer probéiert mäi Liewen ze huelen, Dann huet mäi Frënd mech iwwer dësen Dr Ilekhojie gesot, deen hatt gehollef huet si gemaach Hochzäit perfekt. Ech sinn och online gaang a méi Fuerschung iwwer hien gemaach ech war net ze sécher awer ech hu beschloss him ze probéieren hien huet mir gesot keng Suergen ze maachen alles wier ok. Hien huet mir alles gesot wat ech brauch ze bezuelen, wat eng bequem Käschte war an ech hunn et gemaach an hien huet seng Aarbecht gemaach a mir Videobewise geschéckt a gesot mir 24 Stonnen ze waarden datt hien zréck ass. Den nächste Moien zu menger gréisster Iwwerraschung war et Den Derrick mäi Mann op de Knéien biet. also wann Dir d'Hëllef vun engem Zauberkaster braucht fir all Zort Zauber, da sollt Dir den Dr Ilekhojie iwwer WhatsApp oder Viber kontaktéieren: +2348147400259 oder E -Mail: gethelp05@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 30. Bila sam povrijeđena i slomljena srca kada se prije sedam mjeseci u mom braku dogodio jako veliki problem između mene i mog muža. toliko strašno da je odnio slučaj na sud radi razvoda. rekao je da više nikad ne želi ostati sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu na teške bolove. Pokušala sam ga na sve moguće načine vratiti, nakon mnogo preklinjanja, ali bezuspješno. a on je potvrdio da je donio odluku i da me više nikad ne želi vidjeti. Tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Pa sam mu sve objasnila, pa mi je rekao da je jedini način da vratim muža da posjetim bacača uroka, jer je i on to stvarno učinio. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao e-mail adresu bacača uroka kojeg je posjetio. dralaba3000@gmail.com. Sljedećeg jutra poslala sam e-mail na adresu koju mi ​​je dao, a čarolija me uvjerila da ću muža vratiti sljedeća dva dana. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je razgovarao sa mnom i rekao mi sve što moram učiniti. Onda ih radim bez povišice, pa me sljedeća dva dana, začudo, zvao suprug koji me nije zvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna !! Tako se isti dan vratio, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i bol koji je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza bila jača nego prije, uz pomoć sjajnog bacača uroka. Dakle, savjetovati ću vas ako imate bilo kakvih problema, obratite se dr alabi na email: dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirajte na whatsapp i viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744.......

  ОдговориИзбриши
 31. zdravo prijatelju je li ti slomljeno srce? Ne brinite, neka vam dr. Apata pomogne da vratite bivšeg "Bila sam 5 godina u braku s dvoje djece i živjela sam sretno sa svojom obitelji sve dok se sa mnom i mužem nije pokvarilo što nas gotovo svaki put dovodi u svađe i svađe Bilo je sve gore u trenutku kada je moj muž podnio zahtjev za razvod. Dala sam sve od sebe da ga natjeram da se predomisli i ostane sa mnom jer ga volim svim srcem i nisam htjela izgubiti muža, sve je jednostavno bilo Nije išlo. Izašao je iz kuće i nastavio podnositi zahtjev za razvod, molila sam se i pokušavala sve, ali ništa nije uspjelo. Proboj je došao kada me netko upoznao s ovom divnom, sjajnom čarolijom za magiju zvanom DR APATA, koji mi je pomogao u kraj ... nikad nisam bio obožavatelj ovakvih stvari, ali jednostavno sam odlučio probati jer sam bio očajan i nisam imao izbora ... On je napravio magiju za mene i stvari su stvarno krenule kao što je obećao i moj muž se predomislio i došao kući da ostane sa mnom i djecom.I maturalnu da me više nikad ne povrijediš. živimo sretno kao što je bilo uz pomoć DR APATE. Ako trebate pomoć, možete kontaktirati DR Apatu putem email adrese: drapata4@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp i viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744......

  ОдговориИзбриши
 32. Et ass elo méi wéi engem Mount, an alles fillt sech wéi wann et normal ass. Hien huet ugefaang mech besser ze behandelen, an et war en Heelprozess fir eis zwee. Den Albtraum dee bal 2 Joer gedauert huet ass endlech eriwwer. Et ass wéi wann mir all erëm verléift gefall sinn! Mir hunn allebéid d'Vergaangenheet hannert eis gesat, a versichen no vir ze kommen - a fir d'éischte Kéier a laanger Zäit gesäit d'Zukunft vill méi hell aus. Ech kann net a Wierder ausdrécken wéi dankbar ech dem Dr Ilekhojie sinn! Et ass wéi wann mir endlech déi Saachen iwwer all aner erëmentdeckt hunn, déi eis an der éischter Plaz verléift gemaach hunn. All d'Suergen a Stress ass einfach verschwonnen. Merci Dr Ilekhojie fir meng gebrach Bestietnes ze retten. Ech a mäi Mann liewen erëm glécklech .. All merci fir Ilekhojie. Kontaktéiert him fir Äert Bestietnes ze restauréieren Email: gethelp05@gmail.com Rufft oder Whatsapp +2348147400259

  ОдговориИзбриши
 33. No 2 Joer gebrach Bestietnes huet mäi Mann mech mat zwee Kanner hannerlooss, ech hu mech schrecklech gefillt an ech hu bal Suizid gemaach, well hien eis mat näischt hannerlooss huet. Ech war déi ganz Zäit emotional well d'Kanner ëmmer gefrot hunn wou de Papp ass. Merci dem Dr Ilekhojie, deen ech op Facebook kennegeléiert hunn, deen mäi Mann heem bruecht huet an de Fridden tëscht eis restauréiert huet. Een deen treien Dag, wärend ech um Internet surfen, sinn ech op e puer Zeegnes iwwer den Dr. Mäi Mann ass elo doheem mat mengen Kanner an et war nach ni sou vill Léift a Freed a mengem Heem bis elo. Hutt ähnlech Probleemer, sot mir wéi hien Iech hëllefe wäert. Kontaktéiert den Dr. Ilekhojie E-Mail: gethelp05@gmail.com oder rufft/Whatsapp/Viber +2348147400259

  ОдговориИзбриши
 34. Јас се викам Мари. Овде сум да сведочам за одличен и моќен магија по име Dr.Sango. Бев толку збунет и уништен кога мојот сопруг ме остави поради друга девојка. Навистина ми требаше затоа што многу го сакав. Затоа го контактирав овој голем волшебник за помош на интернет. Тој ми помогна да му ставам љубовни магии и за само 48 часа мојот сопруг се врати дома плачејќи и молејќи се за прошка никогаш да не види друга жена освен мене. Др.Санго исто така ги отвори очите за да замисли колку љубов споделуваме заедно. Додека го пишувам ова сведоштво, јас сум најсреќната личност во моментов. Сакам да го препорачам овој одличен магиски фрлач на секој кој навистина има потреба од итно решение за љубовен распад или семејни проблеми. Можете лично да го контактирате преку е-пошта. spellspecialistcaster937@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 35. Ech wäert fir ëmmer dem Dr Ilekhojie dankbar sinn fir meng gebrach Bestietnes ze fixéieren nodeems mäi Mann mech fir seng Meeschtesch verlooss huet. Ech hunn ni un Zauber gegleeft bis mäi Frënd mech him agefouert huet. Am Ufank war ech skeptesch iwwer hien well ech vill iwwer gefälschte Leit héieren hunn déi sech virstellen, awer ech hunn meng Zweifel hannert mir gesat well ech verzweifelt war mäi Mann zréck ze kréien. Hien huet mir gutt erkläert a versprach, datt mäi Mann no sengem Reconciliatiounsritual eleng heem kënnt. Et huet nëmmen dräi Deeg gedauert ier mäi Mann zréckkoum. Ech liewen erëm glécklech mat mengem Mann no sou vill Kämpf a Scheedungsdrohungen. Merci Dr Ilekhojie. Säin direkten Telefon oder Whatsapp: +2348147400259 oder E-Mail:{gethelp05@gmail.com}

  ОдговориИзбриши
 36. Har du nogensinde været udsat for et fupnummer? Har du mistet din tegnebog eller penge til falske hackere eller långivere online? Jeg beder dig om at kontakte denne pålidelige hacker og gendannelsesekspert ÆGTE HACKER. Jeg var et offer for falske mennesker, der udgav sig for at være binære optioner og bitcoin-investorer, jeg mistede en sum på $10.000 og 2BTC fra min bitcoin-pung til disse svindlere. Det tog et stykke tid, før jeg indså, at de var falske og følte mig virkelig såret. Så hørte en af mine venner om det og anbefalede mig til GENUINE HACKER, som hjalp mig med at genvinde alt det, jeg mistede. For mere information send en e-mail til GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.

  ОдговориИзбриши
 37. Мојот сопруг ме напушти изминативе месеци и одбива да се врати затоа што го држи жена која штотуку го запознал, па јас страдав и тоа беше пеколна борба, но јас сум решен да го сторам тоа, на сите начини. , за да се уверам дека мојот сопруг и јас ќе се вратиме заедно како што бевме порано, потоа отидов на интернет и видов толку многу добри работи за овој Dr.Pellar кој е магијата што сака. Затоа морав да контактирам со него и да му го објаснам мојот проблем. За само 48 часа, како што вети, мојот сопруг дојде дома и неговото однесување му се врати на човекот со кој се омажив. Не можам да му се заблагодарам на д-р Пелар за она што го направи за мене. Контактирајте го ако имате слични проблеми. е-пошта Е-пошта: drpellar@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 38. DOBAR DAN NARODE MOJI HRVATSKI MOJ UPIT KAKO DOBITI KREDIT ZA KUPNJU KUĆE OD NEKRETNINA I GENIC KREDITA POZOVITE, ZVAO SAM DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY, DANAS SAM JAKO SRETAN I BOG BLAGOSLOVIO JOSE DAVIDSON ALBERT davidsonalbertloan@gmail.com

  Moje ime je Marijana, ja sam iz HRVATSKE, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku, da kupim kuću koju imam, bilo je hrpa prijevara koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju dana, uzeli su mi novac bez davanja zauzvrat, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikada nisam želio imati ništa s tvrtkama za online zajmove, pa sam otišao posuditi novac od prijatelja, rekao sam sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći da zna kreditnu tvrtku koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita koji mi treba uz vrlo nisku kamatu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, uputila me kako podnesite zahtjev za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam kod njih na e-poštu: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerujte, ponovno sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu što takve tvrtke za zajmove poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, molim vas da savjetujete svima koji trebaju posuditi zajam putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad te ne iznevjeri i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

  ОдговориИзбриши
 39. Ви благодарам за она што го направи за мене! Мојот сопруг престана да ги пополнува документите за развод откако те контактирав за да ми помогнеш да го запрам разводот со мојот сопруг и сега работите се одвиваат многу подобро. Како што рече дека целиот процес на развод е откажан и лошата жена која го предизвикува проблемот во мојот брак го остави мојот сопруг и сега сме среќни заедно. Ако го гледате ова сведоштво и имате проблеми во вашата врска или брак или било кој друг проблем. , можете да ја контактирате преку е-пошта:( ellenspellcaster@gmail.com ) или WhatsApp ( + 2349074881619).

  таа специјализирала во следните магии:

  * сака магии
  * мараж и љубовно врзување
  * ритуали на пари
  * магии и ритуали за убавина
  * Ритуали за богатство
  * Сексуална атракција магии
  *hiv лечи магија
  * освојување на судски случај
  * Отстрани клетва и темна енергија
  * магии за заштита
  * магии на лотарија
  * добра среќа
  * магии за плодност

  ОдговориИзбриши
 40. Pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Naomi Samuel, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao tako čudan i stvarno ne razumijem što se događa, spakiran je od kuće drugoj ženi, volim ga toliko da ga ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da osiguram svoju muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plače i plače tražeći pomoć, razgovarala sam o tome s njegovom obitelji, ali nisam dobila odgovor. Stoga mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Ispričala mi je o čovjeku po imenu dr. Apata, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao bezbrojnim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa. Bio sam stvarno uvjeren, brzo sam kontaktirao njegovu e-mail adresu, drapata4@gmail.com ili njegov, Whatsapp ili VIBER s ovim brojem (+447307347648). Objašnjavam mu sve svoje probleme, on mi je rekao da se ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, i ja sam to rekla, rekao je da će se moj muž vratiti nakon 3 dana i početi prositi, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok..

  ОдговориИзбриши
 41. Неверојатно сведоштво за магионичар кој ми го врати сопругот. Среќно сум оженет со прекрасен и грижлив сопруг со две деца. Пред седум месеци се случи многу голем проблем во моето семејство, помеѓу мене и мојот сопруг. толку страшно што го однесе случајот на суд за развод. рече дека никогаш повеќе не сака да остане со мене и дека повеќе не ме сака. Така тој се спакуваше од дома и ме натера мене и моите деца да поминеме низ силни болки. Се обидов со сите можни средства да го вратам, по многу молење, но безуспешно и тој потврди дека ја донел својата одлука и никогаш повеќе не сакал да ме види. Така, една вечер, додека се враќав од работа, сретнав еден мој стар пријател кој го праша мојот сопруг. Затоа ѝ објаснив сè, па таа ми рече дека единствениот начин да го вратам мојот сопруг е да посетам магионичар, бидејќи и таа го стори тоа за да го врати својот љубовник. Потоа го следев нејзиниот совет и таа ми даде контакт со DR WALE WhatsApp :+2347054019402. веднаш му испратив на Д-Р Вејл порака на WhatsApp и му кажав за сите болки и неволји со кои се соочувам. Д-Р Вејл ми рече да не плачам повеќе и дека го користам, опушти ми го умот. По многу дискусии со Д-Р Вејл, платив за сите материјали и предмети потребни за да се изведе магијата, а магијата ме увери дека ќе го вратам мојот сопруг за една недела. Каква неверојатна изјава!! Затоа, тој зборуваше со мене и ми кажа сè што требаше да направам. Потоа, следната недела беше толку изненадувачки што мојот сопруг кој не ми се јавуваше во последните седум месеци ми се јави за да ме извести дека се враќа. Толку неверојатно!! Така тој се врати во куќата со многу љубов и радост и се извини за својата грешка и за болката што ја предизвика на мене и на моите деца. Потоа, од тој ден, нашата врска сега беше посилна од онаа како што беше порано со помош на DR WALE. Ќе ве советувам да контактирате со DR WALE WhatsApp/Viber +2347054019402 или е-пошта: drwalespellhome@gmail.com

  ОдговориИзбриши