"Upozorenje o sadržaju" Nila Gejmena: Kratke izmišljotine i drugi uznemirujući prizori

Od autora bestselera „Američki bogovi“, „Koralina“ i „Nikadođija“ stigla nam je knjiga „Upozorenje o sadržaju“, kratke izmišljotine i drugi uznemirujući prizori. Ova zbirka Nila Gejmena sadrži horor priče, priča o duhovima, naučnu fantastiku, bajke, basne, poeziju, ali i priču „Crni pas“ u kojoj ponovo srećemo Senku iz „Američkih bogova“.Sa stranica nove knjige Nila Gejmena vrebaju čudovišta, ali gde ima čudovišta, tu ima i čuda.

„I baš kao i u životu i u ovoj knjizi postoje stvari koje mogu da vas uznemire. Ima tu smrti i bola, suza i nelagode, kao i svih vrsta nasilja, okrutnosti, pa čak i zlostavljanja. Ali ima i dobrote, ili se bar tome ponekad nadam. Pa čak i pregršt srećnih završetaka“, poručuje svom čitaocu Gejmen i dodaje: „Mnoge od ovih priča se loše završavaju bar po jednu od osoba koje su u njima prikazane. Ovde ima dužih i kraćih priča. Tu je i pregršt pesama, kojima je možda neophodno zasebno upozorenje za one ljude koje plaši, potresa ili neizlečivo zbunjuje svaki susret s poezijom. Eto. Upozoreni ste.“

Uživajte u ovim zbivanjima koja se nikada nisu dogodila.Ono što sigurno niste znali o Nilu Gejmenu

 


– Nil Gejmen je jednom napisao priču za koju je dobio prestižnu nagradu Nebula koristeći samo srednji red tastature.

– Izdavač Harper Kolins je Gejmenov akcenat osigurao na 2,5 miliona dolara.

– Ako vi napišete 1000 reči i Nil Gejmen napiše 1000 reči, Gejmen je napisao više od vas.

– Nil Gejmen ne koristi Majkrsoftov sistem za proveru gramatike. Majkrosoft koristi Gejmenov.

– Gejmen je jednom za 15 minuta ispunio ukrštenicu Njujork tajmsa. Osvojio je dve Hugo nagrade za to.

– Isterivači duhova zovu Nila Gejmena kad ne znaju šta će.

– Većina agenata uzima 15 odsto provizije. Gejmenov agent mu plaća ekstra 15 odsto za privilegiju da kaže „Ja sam agent Nila Gejmena“.

– Vilijam Šekspir se jednom vratio iz mrtvih po Gejmenov autogram.

– Neke pisce inspirišu muze. Nil Gejmen inspiriše muzu.

– Nil Gejmen se jednom povatao sa Harlanom Elisonom.

– Olovka je moćnija od mača; Nil Gejmen je savladao 14 različitih stilova rukovanja olovkom.

– Priča se da je jedan njujorški urednik odbio Gejmenovu prvu knjigu. Ovo je nemoguće potvrditi jer se za pomenutog urednika nikada više nije čulo.

– Nil Gejmen može da tvituje sa 175 karaktera.

– Lična biblioteka Nila Gejmena sadrži i potpisan primerak „Nekronomikona“.

– Hitler je zapravo pobedio u Drugom svetskom ratu. Onda je Nil Gejmen napisao alternativno-istorijsku priču u kojoj su saveznici pobedili i stvarnost je bila previše uplašena da se buni.

– Neki pisci pišu kao da sve znaju. Nil Gejmen tako živi.

– Očekuje se da će novi roman Nila Gejmena osvojiti nagrade Nebula i Hugo, kao i Hajsmanov trofej.

– Bilo koje sedmice, sedam od deset knjiga na listi bestselera Njujork tajmsa su pseudonimi Nila Gejmena.

– Nil Gejmen nikada nije napisao deus ex machina završetak. Bog je, međutim, jednom napisao Gejmen ex machina završetak.

Izvor: jimchines.com
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара:

  1. Kako sam vratila svog razvedenog muža uz dobru pomoć ljubavne čarolije dr. ALABE... Zovem se Isabella Ethan. Kad sam pročitao svjedočanstvo na internetu o tome kako dr. ALABA, najsjajniji i najmoćniji bacač uroka pomaže vratiti muža koji se razvodi, LJUBAVNIKA. Pitao sam se kako to može biti istina, jer su me mnogi u prošlosti iznevjerili bez ikakvog rezultata. Samo sam pustio post i krenuo po forumu. Na moju obavijest opet ispod, neka osoba je objavila i rekla provjereni bacač uroka. Nakon što je pročitala poštu, bio je to isti čovjek dr. ALABA o kojoj je govorila. Tako da nemam izbora nego stvarno provjeriti kako on radi. Bila sam potpuno shrvana kad me napustio moj voljeni muž. Kao da je cijeli moj svijet nestajao u tuzi i boli. Znam da zvuči čudno, ali od svih čarolija koje sam kontaktirao, on je jedini koji je na mene ostavio dojam da sam toliko istinita i pouzdana. Više od njegovih riječi, vratio je mog muža i ostvario sve moje želje. Sada je vjeran, pazi na mene, svake nedjelje me nudi cvijećem, a često idemo u kino i restoran. moj muž je došao k meni i ispričao se za nepravdu koju je učinio i obećao da to više nikada neće učiniti. Od tada se sve vratilo u normalu. Moja obitelj i ja ponovno živimo sretno zajedno. Zauvijek ću biti zahvalan što sam svoj život pretvorio iz pakla u raj! vjerujem da tko god treba pomoć treba mu doći po pomoć. Neka te Bog i dalje koristi da spasi raskid. Svi koji imaju bračne probleme, probleme s razvodom, izgubljenog ljubavnika ili bilo kakve probleme u vezi, možete mu se obratiti (dralaba3000@gmail.com). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744

    ОдговориИзбриши