"Upozorenje o sadržaju" Nila Gejmena: Kratke izmišljotine i drugi uznemirujući prizori

Od autora bestselera „Američki bogovi“, „Koralina“ i „Nikadođija“ stigla nam je knjiga „Upozorenje o sadržaju“, kratke izmišljotine i drugi uznemirujući prizori. Ova zbirka Nila Gejmena sadrži horor priče, priča o duhovima, naučnu fantastiku, bajke, basne, poeziju, ali i priču „Crni pas“ u kojoj ponovo srećemo Senku iz „Američkih bogova“.



Sa stranica nove knjige Nila Gejmena vrebaju čudovišta, ali gde ima čudovišta, tu ima i čuda.

„I baš kao i u životu i u ovoj knjizi postoje stvari koje mogu da vas uznemire. Ima tu smrti i bola, suza i nelagode, kao i svih vrsta nasilja, okrutnosti, pa čak i zlostavljanja. Ali ima i dobrote, ili se bar tome ponekad nadam. Pa čak i pregršt srećnih završetaka“, poručuje svom čitaocu Gejmen i dodaje: „Mnoge od ovih priča se loše završavaju bar po jednu od osoba koje su u njima prikazane. Ovde ima dužih i kraćih priča. Tu je i pregršt pesama, kojima je možda neophodno zasebno upozorenje za one ljude koje plaši, potresa ili neizlečivo zbunjuje svaki susret s poezijom. Eto. Upozoreni ste.“

Uživajte u ovim zbivanjima koja se nikada nisu dogodila.



Ono što sigurno niste znali o Nilu Gejmenu

 


– Nil Gejmen je jednom napisao priču za koju je dobio prestižnu nagradu Nebula koristeći samo srednji red tastature.

– Izdavač Harper Kolins je Gejmenov akcenat osigurao na 2,5 miliona dolara.

– Ako vi napišete 1000 reči i Nil Gejmen napiše 1000 reči, Gejmen je napisao više od vas.

– Nil Gejmen ne koristi Majkrsoftov sistem za proveru gramatike. Majkrosoft koristi Gejmenov.

– Gejmen je jednom za 15 minuta ispunio ukrštenicu Njujork tajmsa. Osvojio je dve Hugo nagrade za to.

– Isterivači duhova zovu Nila Gejmena kad ne znaju šta će.

– Većina agenata uzima 15 odsto provizije. Gejmenov agent mu plaća ekstra 15 odsto za privilegiju da kaže „Ja sam agent Nila Gejmena“.

– Vilijam Šekspir se jednom vratio iz mrtvih po Gejmenov autogram.

– Neke pisce inspirišu muze. Nil Gejmen inspiriše muzu.

– Nil Gejmen se jednom povatao sa Harlanom Elisonom.

– Olovka je moćnija od mača; Nil Gejmen je savladao 14 različitih stilova rukovanja olovkom.

– Priča se da je jedan njujorški urednik odbio Gejmenovu prvu knjigu. Ovo je nemoguće potvrditi jer se za pomenutog urednika nikada više nije čulo.

– Nil Gejmen može da tvituje sa 175 karaktera.

– Lična biblioteka Nila Gejmena sadrži i potpisan primerak „Nekronomikona“.

– Hitler je zapravo pobedio u Drugom svetskom ratu. Onda je Nil Gejmen napisao alternativno-istorijsku priču u kojoj su saveznici pobedili i stvarnost je bila previše uplašena da se buni.

– Neki pisci pišu kao da sve znaju. Nil Gejmen tako živi.

– Očekuje se da će novi roman Nila Gejmena osvojiti nagrade Nebula i Hugo, kao i Hajsmanov trofej.

– Bilo koje sedmice, sedam od deset knjiga na listi bestselera Njujork tajmsa su pseudonimi Nila Gejmena.

– Nil Gejmen nikada nije napisao deus ex machina završetak. Bog je, međutim, jednom napisao Gejmen ex machina završetak.

Izvor: jimchines.com
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 коментара:

  1. Kako sam vratila svog razvedenog muža uz dobru pomoć ljubavne čarolije dr. ALABE... Zovem se Isabella Ethan. Kad sam pročitao svjedočanstvo na internetu o tome kako dr. ALABA, najsjajniji i najmoćniji bacač uroka pomaže vratiti muža koji se razvodi, LJUBAVNIKA. Pitao sam se kako to može biti istina, jer su me mnogi u prošlosti iznevjerili bez ikakvog rezultata. Samo sam pustio post i krenuo po forumu. Na moju obavijest opet ispod, neka osoba je objavila i rekla provjereni bacač uroka. Nakon što je pročitala poštu, bio je to isti čovjek dr. ALABA o kojoj je govorila. Tako da nemam izbora nego stvarno provjeriti kako on radi. Bila sam potpuno shrvana kad me napustio moj voljeni muž. Kao da je cijeli moj svijet nestajao u tuzi i boli. Znam da zvuči čudno, ali od svih čarolija koje sam kontaktirao, on je jedini koji je na mene ostavio dojam da sam toliko istinita i pouzdana. Više od njegovih riječi, vratio je mog muža i ostvario sve moje želje. Sada je vjeran, pazi na mene, svake nedjelje me nudi cvijećem, a često idemo u kino i restoran. moj muž je došao k meni i ispričao se za nepravdu koju je učinio i obećao da to više nikada neće učiniti. Od tada se sve vratilo u normalu. Moja obitelj i ja ponovno živimo sretno zajedno. Zauvijek ću biti zahvalan što sam svoj život pretvorio iz pakla u raj! vjerujem da tko god treba pomoć treba mu doći po pomoć. Neka te Bog i dalje koristi da spasi raskid. Svi koji imaju bračne probleme, probleme s razvodom, izgubljenog ljubavnika ili bilo kakve probleme u vezi, možete mu se obratiti (dralaba3000@gmail.com). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744

    ОдговориИзбриши
  2. zdravo prijatelju, zovem se Isabella Ethan, liječnica sam i imam 45 godina. Molimo pročitajte moje pravo životno svjedočanstvo, imam pozitivnu namjeru da će ova informacija pomoći nekome tko pročita ovaj članak, u roku od dva dana obnoviti raskinuti brak i povratiti izgubljenu ljubavnu vezu. Nakon godina veze s Ethanom, prekinuo je sa mnom, učinila sam sve što sam mogla da ga vratim da me voli, ali sve što sam učinila bilo je uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema njemu , pitao sam ga sa obećao sam svemu što sam imao, ali je odbio. Objasnio sam problem svojoj kolegici na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavnom čarobnjaku koji bi mi mogao pomoći da mu vratim ljubav, ali ja sam tip osobe koja nikada nije mislila da dio ljubavnih čarolija postoji ili djeluje, ja nisam imao izbor, ali da isprobam, poslao sam e-mail kanalu spellcaster i rekao mi je bez problema da će sve biti u redu prije tri dana, da će se moj bivši vratiti prije tri dana, bacio je komadić ljubavne čarolije u zrak i začudo drugi dan je bio oko 3.00 ujutro. Bivši ljubavnik me nazvao na mobitel, bila sam toliko iznenađena što sam se javila na telefonski poziv i sve što je rekao je da mu je toliko žao zbog svega što se dogodilo da je želio da mu se vratim jer me toliko voli. Bio sam tako sretan i tako smo počeli živjeti sretno zajedno. na ovaj način ga možete kontaktirati ako vam zatreba pomoć možete ga kontaktirati na ovu email adresu:drapata4@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp/viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744 ... :) . . :) .. :) .. :) .. :). . :)

    ОдговориИзбриши
  3. Bivši i ja smo prekinuli prije godinu i 2 mjeseca, a ja sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali me maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki dan sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla i nemam novca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala sestri i rekla joj svoj problem i rekla da zna za moćnu čaroliju koja je bačena dr alaba koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-pošte i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čarobnjaku. Molim se da će dugo živjeti i raditi više od svog prekrasnog djela. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On ti može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem njegovog vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744

    ОдговориИзбриши