Noć knjige 12. juna uz svetske hitove!

Knjižare Delfi i Lagunini klubovi čitalaca otvoriće svoja vrata 12. juna od 17 do 24 sata kada će se održati dvanaesta regionalna „Noć knjige“ pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija – najveća manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Sajma knjiga u Beogradu.

Broj posetilaca „Noći knjige“ raste iz godine u godinu, a sama manifestacija se širi po regionu i predstavlja priliku koja se ne propušta, jer samo u „Noći knjige“ naslove različitih žanrova možete kupiti po neverovatno niskim cenama.

Budući da je „Noć knjige“ praznik čitanja, izdavačka kuća Laguna spremila je velike svetske hitove za naše čitaoce. Ekskluzivno će biti objavljena bogato ilustrovana knjiga „Svet leda i vatre“ Džordža R. R. Martina, neizostavno štivo za svakog istinskog ljubitelja Martinovog fantastičnog sveta. Sa više od 170 originalnih ilustracija u boji „Svet leda i vatre“ predstavlja sveobuhvatnu istoriju Sedam kraljevstava i pruža žive opise epskih bitaka, ljutih suparništava i smelih buna koje su dovele do događaja opisanim romanima iz ciklusa Pesma leda i vatre i prikazanim u seriji Igra prestola.

Klasik američke književnosti „Ubiti pticu rugalicu“ Harper Li pojaviće se prvi put u novom prevodu Marka Mladenovića, a čitaoce Elif Šafak obradovaće njena nova knjiga „Neimarov šegrt“, zanosna bajka o jednom dečaku i njegovom slonu, u svetu čuda i opasnosti. Toni Parsons u poslednje vreme piše trilere, i posle romana „Jedan po jedan“ čitaćemo knjigu „Stari grobovi“, o novom slučaju detektiva Maksa Vulfa.

Budući da će jedan od najvećih savremenih svetskih pisaca, nobelovac Mario Vargas Ljosa biti gost Lagune, pripremićemo se za posetu čitajući njegove memoare „Riba u vodi“ koji se prvi put pojavljuju na srpskom jeziku. Krajnje ubeđenje i lična velikodušnost ovde opisani, kao i njegova odlučna i žestoka uverenost i izražajna energija, pretvaraju „Ribu u vodi“ ne samo u strasno i svedočanstvo već i u jednu od najznačajnijih knjiga iz celokupnog opusa Marija Vargasa Ljose.

Domaća književnost u „Noći knjige“ biće bogatija za novi roman Dragana Velikića, „Islednik“ u kojem vest o majčinoj smrti zatiče pisca u Budimpešti i postaje povod za otvaranje emotivne crne kutije, za rasplitanje višeslojnih priča i detektivsko pronicanje u svakodnevicu vremena koje više ne postoji. Nova knjiga Vanje Bulića, „Teslina pošiljka“, istorijski je triler u kojem novinar Novak Ivanović biva upleten u međunarodne zavere i igre moćnika čiji je jedini cilj pronalaženje Teslinih „zraka smrti“, najmoćnijeg oružja svih vremena. Žarko Jokanović je još jednom svedok istorije u svojoj knjizi „Nada Budisavljević: moja sestra Jovanka Broz“, koja predstavlja ekskluzivno svedočanstvo iz prve ruke Jovankine sestre o neotkrivenim tajnama iz svakodnevnog života bračnog para Broz.


Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Sjajna ponuda gift asortimana biće snižena za 10 odsto.

U toku „Noći knjige“ članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa akcijskim, odnosno sa popustima koji će važiti samo za Noć knjige.

Pored novih naslova i kupovine po izuzetno povoljnim uslovima, posetioci „Noći knjige“ družiće se i sa svojim omiljenim piscima, a uz svaku kupovinu dobiće i poklone prijatelja manifestacije.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар