Vodič kroz 14. Noć knjige, 17. juna

U petak, 17. juna u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se četrnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.


Pred čitaocima će se naći nova knjiga Svetislava Basare „Očaj od nane“ i „Bajka“ Dobrice Ćosića. Priče savremenih srpskih pisaca možete naći u zbirkama „Priče o Kosovu“ i „Orlovi ponovo lete“ u okviru Lagunine edicije „Talasi“.

Jedan od najtraženijih naslova u Noći knjige sigurno će biti nova knjiga Jelene Bačić Alimpić, „Molitva za oproštaj“. Nakon romana „Noć kada su došli svatovi“ i „Knjiga uspomena“, u završnici trilogije „Kazna za greh“ pratimo dalju sudbinu čestite, lepe i obrazovane Emilije Nojbauer.

Isidora Bjelica u potrazi za izlečenjem najtežeg oblika kancera jajnika prošla je dvanaest zemalja i razne vrste terapija kod najvećih svetskih eksperata integrativne, odnosno natur medicine. Znanja i metode Isidora je sabrala na jednom mestu i nesebično ih podelila sa svojim čitaocima u knjizi „Spas 3“ koja će se premijerno pojaviti u Noći knjige.

Budući da je Noć knjige praznik čitanja, izdavačka kuća Laguna spremila je velike svetske hitove za čitaoce: novu knjigu Paula Koelja „Biti kao reka“, novu knjigu Trejsi Ševalije „Plodovi na vetru“ i novu knjigu Lusinde Rajli „Sedam sestara“.

Knjiga koja će privući veliki broj čitalaca je „Deset dana u ’Islamskoj republici’“, prvi detaljan izveštaj iz srca terora. Ovaj važan istorijski dokument donosi nam krajnje autentičan uvid u neshvatljivo brutalan način razmišljanja boraca Islamske države.

Nije se skoro desilo da jedan pisac tako „kupi“ čitaoce u Srbiji kako je to učinio Skandinavac Ju Nesbe. Njegovi romani iz serijala o inspektoru Hariju Huleu postali su najiščekivanije knjige kod nas. Laguna je do sada objavila osam od ukupno deset romana o Huleu. U Noći knjige stiže još jedna obavezna doza Nesbea, roman „Bubašvabe“.

Posle trinaest godina slavni češki pisac Milan Kundera čitaocima je predstavio svoj novi roman „Praznik beznačajnosti“. Roman je nadahnut vremenom koje je postalo komično jer smo izgubili svaki smisao za humor.

U Noći knjige čitaoci će moći da pronađu i knjigu nobelovke Svetlane Aleksijevič „Černobiljska molitva“ i roman kineskog nobelovca Mo Jena „Smrt na sandalovom kocu“.

Sve mališane, ali i njihove roditelje, obradovaće novo izdanje čuvene „Zmajeve riznice“, novi roman Uroša Petrovića „Karavan čudesa“ ali i maštovite avanture Krtića u slikovnicama „Krtić i ribica“, „Krtić i njegov mali auto“, „Kako je Krtić došao do svojih pantalona“.Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na više od 50 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

Noć knjige je manifestacija koja se već sedam godina održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga. Broj posetilaca Noći knjige raste iz godine u godinu, a sama manifestacija se širi po regionu i predstavlja priliku koja se ne propušta, jer samo u Noći knjige naslove svih žanrova možete kupiti po neverovatno niskim cenama, upoznati se sa novim naslovima i družiti se sa domaćim piscima.

Izdavačka kuća Laguna sa produkcijom od preko 550 naslova godišnje, od kojih je 350 novih naslova, s pravom se naziva jednom od najvećih izdavačkih kuća u zemlji i regionu, a nakon prestižnog Londonskog sajma knjiga, gde se našla u najužem izboru za najboljeg izdavača, visoko se pozicionirala i na svetskoj mapi izdavača. U okviru knjižarskog lanca Delfi posluje trideset osam knjižara, kao i najveća internet prodavnica u regionu www.delfi.rs.

Budite budni uz knjigu u petak, 17. juna od 17 sati do ponoći!

Po najpovoljnijim cenama


Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.

U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa akcijskim, odnosno sa popustima koji će važiti samo za Noć knjige.

Biblioteke u Noći knjige


I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se mnogobrojne biblioteke iz Srbije, ali i Crne Gore i Republike Srpske, koje će organizovati posebne programe za čitaoce.

-    Čitava mreža Biblioteke grada Beograda omogućiće popust od 50 odsto na godišnju članarinu.
-   Narodna biblioteka Užice 17. juna odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.
-    Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini 17. i 18. juna odobrava popust od 40 odsto na godišnju članarinu.
-    Narodna biblioteka Pirot 17. juna odobrava popust od 40 odsto na godišnju članarinu.
-    Gradska biblioteka Subotica daje popust od 40 odsto na godišnju članarinu uz priložen račun o kupovini u knjižari Delfi tokom Noći knjige.
-    Biblioteka „Milovan Glišić“ u Ljuboviji 17. juna od 7 do 20 sati nudi besplatno učlanjenje novih članova, a biće organizovana i kolektivna poseta predškolaca biblioteci.
-    Narodna biblioteka Kruševac 17. juna daje popust od 30 odsto na godišnju članarinu i organizuje Vidovdanski festival knjige.
-    Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske 17. juna odobrava popust od 50 odsto na godišnji upis u periodu od 12 do 17 sati.
-    Javna ustanova Narodna biblioteka „Njegoš“ u Nikšiću od 8 do 19 sati poklanja pet članarina za odrasle, a od 8 do 15 sati poklanja deset članarina za decu.
-    Narodna biblioteka Požega od 19 do 22 sata daje popust od 50 odsto na godišnju članarinu. U glavnom holu biblioteke biće organizovana neobična izložba knjiga: „Knjiga je misterija“. Planirane su i društvene igre za odrasle u čitaonici. Na Dečjem odeljenju, u isto vreme, biće organizovan program „Muzika traži uši“.
-    Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu 17. juna od 16.30 do 18.30 organizuje radionicu i priredbu za najmlađe. Na radionici „Play and learn“ biće predstavljeni svetski klasici u dvojezičnom izdanju. U saradnji sa ateljeom Lulu mališani će moći da se zabave uz senčenje i knjigu „Naučite senčenje olovkom – Portreti“.
-    Gradska biblioteka „Atanasije Stojković“ u Rumi od 17 do 23 sata organizuje bogat program za sve posetioce. Uživajte u razgovoru i druženju sa zavičajnim piscima i izložbi najlepše opremeljenih knjiga. Tog dana biće omogućeno 50 odsto popusta na prodajnu izložbu izdanja biblioteke.
-    Narodna biblioteka Bečej za Noć knjige od 19 do 23 sata pripremila je bogat program za sve posetioce. Od 19 do 23 sata održaće se mini-sajam knjiga. Od 19 do 20 sati – dvojezični program za decu, noćna tura po biblioteci: istraživanje bibliotečkog fonda i prostora. Od 20 do 21 sat –priče za laku noć: dvojezična čitaonica sa radionicom za decu. Od 21 do 22 sat – predstavljanje komedije „San letnje noći“ Vilijama Šekspira. Gošća biblioteke: Dušanka Vidić, profesor engleskog jezika i književnosti, i predstavljanje nove knjige Lasla Berčeka na mađarskom jeziku. Od 22 do 23 sata budite budni uz knjigu – otvoreno o knjigama: bibliotekari, knjižničari, klub zavičajaca. Narodna biblioteka Bečej poziva građane da se priključe akciji opremanja mini-biblioteke za dečji kutak na dečjem odeljenju Doma zdravlja u Bečeju. Knjige za decu potrebno je doneti u prostorije biblioteke radnim danima od 7 do 19 sati, do 17. juna 2016. godine.
-    Gradska biblioteka u Novom Sadu 17. juna do 22 sata omogućiće popust od 50 odsto na godišnju članarinu za novoupisane korisnike. Od 17 do 18 sati u biblioteci će se održati čitalački klub: Dobitnici Nobelove nagrade za književnost. Od 18 do 19.30 ispred biblioteke održaće se nastup članova Pevačkog edukativnog centra „Magic voice“.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар