Okrugli sto sa Vedranom Rudan u pratećem programu Demofesta

Kao i svake godine, Demofest će tokom svog jubilarnog, desetog izdanja predstaviti nesvakidašnji prateći program, a ovoga puta najpoznatiji banjalučki festival u dnevnom terminu donosi novu temu o kojoj se jedva ili nikako ne govori u javnosti. 



Na tu temu će biti organizovan okrugli sto "Žene u umjetnosti", u četvrtak, 20. jula u banjalučkom Kulturnom centru "Banski dvor", a biće otvoren za javnost. Tako se i posjetioci mogu uključiti u diskusiju iznošenjem svog mišljenja ili pitanjima za učesnike, a ulaz će biti besplatan.

Na okruglom stolu "Žene u umjetnosti" će učestvovati slavna spisateljica Vedrana Rudan, rediteljka, dramski pisac i scenariskinja Staša Koprivica, novinarka Jovana Gligorijević, konceptualna umjetnica Sandra Silađev Dinja, akademski slikar Mladen Miljanović te dobro poznato lice Ida Prester, koja će i ove godine biti voditeljka Demofesta i moderatorka okruglog stola.

"Svake godine pokretali smo neke važne teme, razgovarali glasno o onome o čemu se u muzici i kulturi uglavnom šapuće, davali prostor onima za koje nema mjesta pod reflektorima, da pokažu šta mogu i šta znaju. Zato smo na desetom Demofestu odlučili da pokrenemo važno pitanje: kakav je položaj žena u umjetnosti, a posebno muzici?", navode organizatori Demofesta.

Svako od govornika je s razlogom pozvan da govori na ovu temu, jer svi iza sebe imaju različita iskustva koja će doprinijeti kvalitetnom izlaganju i korisnoj diskusiji. Pozivamo vas da budete dio događaja o kojem će se, sigurni smo, pričati još dugo nakon Demofesta. 


Ovogodišnje izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, zahvaljujući Nektar pivu, kao generalnom pokrovitelju te prijatelju festivala kompaniji m:tel i zvaničnom telefonu festivala Huawei P10. U revijalnom programu će nastupiti Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz i Projekt Rakija. Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 коментара:

  1. Kako sam vratila svog razvedenog muža uz dobru pomoć ljubavne čarolije dr. ALABE... Zovem se Isabella Ethan. Kad sam pročitao svjedočanstvo na internetu o tome kako dr. ALABA, najsjajniji i najmoćniji bacač uroka pomaže vratiti muža koji se razvodi, LJUBAVNIKA. Pitao sam se kako to može biti istina, jer su me mnogi u prošlosti iznevjerili bez ikakvog rezultata. Samo sam pustio post i krenuo po forumu. Na moju obavijest opet ispod, neka osoba je objavila i rekla provjereni bacač uroka. Nakon što je pročitala poštu, bio je to isti čovjek dr. ALABA o kojoj je govorila. Tako da nemam izbora nego stvarno provjeriti kako on radi. Bila sam potpuno shrvana kad me napustio moj voljeni muž. Kao da je cijeli moj svijet nestajao u tuzi i boli. Znam da zvuči čudno, ali od svih čarolija koje sam kontaktirao, on je jedini koji je na mene ostavio dojam da sam toliko istinita i pouzdana. Više od njegovih riječi, vratio je mog muža i ostvario sve moje želje. Sada je vjeran, pazi na mene, svake nedjelje me nudi cvijećem, a često idemo u kino i restoran. moj muž je došao k meni i ispričao se za nepravdu koju je učinio i obećao da to više nikada neće učiniti. Od tada se sve vratilo u normalu. Moja obitelj i ja ponovno živimo sretno zajedno. Zauvijek ću biti zahvalan što sam svoj život pretvorio iz pakla u raj! vjerujem da tko god treba pomoć treba mu doći po pomoć. Neka te Bog i dalje koristi da spasi raskid. Svi koji imaju bračne probleme, probleme s razvodom, izgubljenog ljubavnika ili bilo kakve probleme u vezi, možete mu se obratiti (dralaba3000@gmail.com). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744

    ОдговориИзбриши
  2. zdravo prijatelju je li ti slomljeno srce? Ne brinite, neka vam dr. Apata pomogne da vratite bivšeg "Bila sam 5 godina u braku s dvoje djece i živjela sam sretno sa svojom obitelji sve dok se sa mnom i mužem nije pokvarilo što nas gotovo svaki put dovodi u svađe i svađe Bilo je sve gore u trenutku kada je moj muž podnio zahtjev za razvod. Dala sam sve od sebe da ga natjeram da se predomisli i ostane sa mnom jer ga volim svim srcem i nisam htjela izgubiti muža, sve je jednostavno bilo Nije išlo. Izašao je iz kuće i nastavio podnositi zahtjev za razvod, molila sam se i pokušavala sve, ali ništa nije uspjelo. Proboj je došao kada me netko upoznao s ovom divnom, sjajnom čarolijom za magiju zvanom DR APATA, koji mi je pomogao u kraj ... nikad nisam bio obožavatelj ovakvih stvari, ali jednostavno sam odlučio probati jer sam bio očajan i nisam imao izbora ... On je napravio magiju za mene i stvari su stvarno krenule kao što je obećao i moj muž se predomislio i došao kući da ostane sa mnom i djecom.I maturalnu da me više nikad ne povrijediš. živimo sretno kao što je bilo uz pomoć DR APATE. Ako trebate pomoć, možete kontaktirati DR Apatu putem email adrese: drapata4@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp i viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744......

    ОдговориИзбриши
  3. Bivši i ja smo prekinuli prije godinu i 2 mjeseca, a ja sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali me maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki dan sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla i nemam novca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala sestri i rekla joj svoj problem i rekla da zna za moćnu čaroliju koja je bačena dr alaba koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-pošte i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čarobnjaku. Molim se da će dugo živjeti i raditi više od svog prekrasnog djela. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On ti može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem njegovog vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744

    ОдговориИзбриши