EMOCIONALNI VAMPIRI NA POSLU: Kako se izboriti sa šefovima i kolegama koji vas iscrpljuju

Neverovatno je koliko jedan manipulativan, posesivan ili prosto sebičan šef ili kolega može da zagorča život svima oko sebe. Uostalom, možda ste to već i doživeli (ili doživljavate?!) i na svojoj koži... Pa, ima li pomoći? Na to pitanje odgovara knjiga „Emocionalni vampiri na poslu“ Alberta Bernstina, autora bestselera "Emocionalni vampiri", u izdanju Lagune.


"Vampiri  neprestano  vrebaju,  čak  i  sad,  dok  pričamo  o njima. oni su u susednoj prostoriji, u hodniku ili na kancelariji u uglu, na spratu. Ne piju vam krv, već emocionalnu energiju. Ovde ne pričamo o svakodnevnim neprijatnostima:  mrzovoljnim,  nemotivisanim  neznalicama  sa  kojima  treba  da  se  izborite.  Ovo  su  prava  deca  noći.  Oni  imaju  moć ne samo da vas iznerviraju već i da vam zamagle umlažnim obećanjima i da sve oko sebe hipnotišu i ubede da su najbolji mogući izbor za posao koji obavljaju, kakav god on bio. oni ljude najpre zavode a zatim iscrpljuju, ostavljajući sve oko sebe izmoždenim i ošamućenim, ali ih istovremeno navode da noću leže budni i pitaju se: Da li je ovo zbog mene ili zbog njih?"

Dr Albert Dž. Bernstin, klinički psiholog i poslovni konsultant, odmah i odgovara na ovo pitanje:

"To je zbog njih, emocionalnih vampira."

Taklo, zapravo, počinje njegova knjiga "Emocionalni vampiri na poslu", čiji autor tvrdi da je "poslovni  svet  je  pun  emocionalnih  vampira,  čak  i  na  samom vrhu hijerarhije. njihova sposobnost da sami menjaju oblik a drugima zavrte pamet omogućava im da prosto cvetaju u kulturama u kojima je važnije kako nešto izgledanego šta to zaista jeste. Zapravo, kao što ćemo videti, emocionalni vampiri upravo stvaraju takve kulture..."

U knjizi „Emocionalni vampiri na poslu“ Albert Bernstin, autor prethodno i kod nas objavljenog bestselera „Emocionalni vampiri“, nudi konkretne savete, korak po korak, kako da organizujete svoj život u takvom neprijatnom okruženju – kako da se izborite sa šefovima i kolegama koji vas iscrpljuju: sebični narcisi, asocijalni hedonisti, iscrpljujući paranoici ili histrionični „drama queens“.

Naučićete kako da se starate o svojim i o potrebama svojih cenjenih kolega, dajući najbolji doprinos svojoj firmi – svesno i zrelo. Uspećete da prepoznate širok spektar emocionalnih vampira na poslu i da se od njih odbranite.

Knjigu „Emocionalni vampiri na poslu“ objavilaje  beogradska Laguna.


    „Ova knjiga obezbeđuje pojedincu sredstva da prepozna širok spektar emocionalnih vampira na poslu i odbrani se od njih. Ona nudi odlično razrađene taktike za izlaženje na kraj sa najnapornijim ljudima u bilo kojoj organizaciji.“ Ketrin Krouli i Kati Elster, autorke svetskih bestselera Rad sa tobom me ubija i Zle devojke na poslu

    „Mnogo štošta nam se svidelo u ovoj knjizi! Ona ide dalje od borbe s ponašanjem koje je samo neprijatno i objašnjava kako da se izborite sa situcaijama koje su uzrokovane pravim patološkim ponašanjem. Bernstin nudi uverljive primere i korisne opise.“ Dr Rik Kiršner i dr Rik Brinkman, autori svetskog bestselera Kako da izađete na kraj sa ljudima koje ne podnosite

    „Sa svojom uobičajenom mudrošću i duhovitošću, Al Bernstin vam predstavlja iznenađujuće psihološke tehnike kojima možete sprečiti krvopije na poslu da vam unište karijeru.“ Džojs Lejn Kenedi, kolumnista
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар