"Mali princ" za neke nove čitaoce

„Mali Princ“ se, zahvaljujući Laguni", pojavljuje sada u novom ruhu! Ovu knjigu posebnom čine i nove ilustracije italijanske autorke Laure Zanoni koja je maštovito i detaljno dočarala svet Malog Princa. Knjiga je u punom kolorui... čudesna, kao i uvek.


„Samo srcem dobro vidimo. Bitno je očima nevidljivo“, podučava nas ova knjiga za malu i veliku decu.

„Mali Princ“ je najpoznatija novela francuskog pisca i pilota Antoana de Sent Egziperija iz 1943. godine. Prevedena je na više od 250 jezika i dijalekata i prodata u više od 80 miliona primeraka, što je čini jednom od najprodavanijih knjiga na svetu.

Jednog jutra pilota koji se našao usred pustinje Sahare zbog kvara na motoru probudio je piskav glasić rečima: „Molim vas... nacrtaj mi ovcu!“ I tako je upoznao Malog Princa, radoznalog dečaka sa druge planete gde postoje samo tri vulkana i jedna ruža. Tokom svog putovanja, pre nego što je sleteo na Zemlju, Mali Princ je posetio mnoge planete i upoznao čudne likove. Pilota je oduševio ovaj čovečuljak koji mu je pričao o svojim avanturama i od koga je naučio kako da srcem posmatra svet jer: „Bitno je očima nevidljivo“.

Ovu knjigu posebnom čine i nove ilustracije italijanske autorke Laure Zanoni koja je maštovito i detaljno dočarala svet Malog Princa. Knjiga je u punom koloru i tvrdom povezu, formata 22x28 cm.

Antoan de Sent Egziperi (1900–1944) je već od detinjstva je pokazivao sklonosti ka pisanju a želeo je da bude i pilot. Godine 1921. postao je pilot u Strazburu. 1930. godine je dobio orden Legije časti za zasluge u civilnom vazduhoplovstvu. 1931. godine se oženio. 1. jul 1944. godine, dan kada je avion „P-38 lajtning”, kojim je upravljao Sent Egziperi, nestao, proglašen je i danom njegove smrti. Pisac je mnogih članaka, priča i romana među kojima su najpoznatiji: Pravac jug (1928), Noćni let (1931), Zemlja ljudi (1939), Ratni pilot (1932), Smisao života (1936), Citadela (1938), i najpoznatiji Mali Princ (1943).
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар