Raši Popovu nagrada za životno delo

Foto: Screenshot YouTube

Nagrada "Dositej Obradović" za životno delo za 2015. godinu biće uručena književniku, publicisti, glumcu i dugogodišnjem televizijskom novinaru Raši Popovu 21. februara na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, najavila je Zadužbina "Dositej Obradović".



Žiri za dodelu nagrade "Dositej Obradović" radio je u sastavu: Vojislav Jelić (predsednik), Slavko Gordić, Marko Nedić, Dragan Simeunović i Mirko Vasiljević.

U obrazloženju žirija stoji da "pedagoški učinak stvaralačkog i medijskog dela i delovanja Raše Popova na Dositejevom tragu duhovnog oplemenjivanja mladih naraštaja na ukupnom srpskom duhovnom prostoru, uključujući staru i novu dijasporu, čini ga dostojnim Dositejeve nagrade za životno delo"

Odluku žirija će na svečanosti u nacionalnom teatru pročitati predsednik žirija prof. dr Vojislav Jelić, a nagradu će uručiti Radomir Putnik, predsednik Upravnog odbora Zadužbine "Dositej Obradović".

O dobitniku će besediti književnik Ljubivoje Ršumović, program će voditi glumica Rada Đuričin.

U programu će učestvovati glumci Narodnog pozorišta Andreja Maričić i Zoran Ćosić, studenti glume Akademije lepih umetnosti u klasi profesorke Vide Ognjenović - Jovana Todorović, Aleksa Radojlović i Emilija Nestorović, Hor "Abrašević" sa dirigentom Ivankom Stojkov, Dečji hor "Horislavci" pod umetničkim rukovodstvom Draška Jankovića i Aleksandre Stanković, Gudački kvartet "Glasnici", učenici muzičke škole "Josip Slavenski", kao i Tanja Andrijić (sopran), Nikola Jevtić (bas bariton) i Dobrila Miljković (pijanistkinja).

Nagradu dodeljuje Zadužbina "Dositej Obradović" uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Narodne banke Srbije i Narodnog pozorišta u Beogradu, a sastoji se od plakete sa likom Dositeja Obradovića, povelje i novčanog iznosa.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар