"Olujni bedem" Dejana Stojiljkovića - nastavak romana "Duge noći i crne zastave"

Decenija uspešne saradnje između Lagune, najveće izdavačke kuće u Srbiji, i Dejana Stojiljkovića, jednog od najpopularnijih i najtiražnijih savremenih srpskih pisaca, biće krunisana potpisivanjem ugovora o objavljivanju romana „Olujni bedem“. Ugovor između direktora Lagune Dejana Papića i autora biće potpisan u Noći knjige, 16. juna, a knjiga će se pred čitaocima pojaviti 15. septembra.

Laguna

„Olujni bedem“ je dugoočekivani nastavak bestselera „Duge noći i crne zastave“ koji je u Laguni objavljen 2012. godine i koji je doživeo veliki broj izdanja, a našao se i u izboru za Ninovu nagradu. Radnja romana se odvija u srednjevekovnoj Srbiji i bavi se događajima koji su se zbili neposredno pred Kosovski boj 1389. godine.

Roman je drugi deo u planiranom petoknjižju. Nakon pada Pirota osmanlijski vladar odlučuje da pokrene veći i opsežniji napad na Srbiju, najpre preko Niša čija će opsada trajati 25 dana, nakon čega će se desiti čuvena bitka kod Pločnika gde će knez Lazar naneti veliki poraz turskoj vojsci.

Glavni junaci knjige su vitezovi Reda Zmaja: Ivan Kosančić, Toplica Milan i Miloš Obilić, a tu je i galerija upečatljivih istorijskih i neistorijskih likova. Knjiga će se pojaviti u prodaji 15. septembra 2017, a nakon nje će uslediti i nastavci: „Učitelj mačevanja“, „Carstvo nebesko“ i „Poslednji Nemanjić“. Takođe, kao zasebna knjiga, u planu je i novela koja spaja radnju druge i treće knjige pod naslovom „Kraljica gorskih duhova“.

Odlomke iz romana „Olujni bedem“ možete ekskluzivno pročitati na sajtu Lagune:

http://www.laguna.rs/b397_blog_odlomak_iz_novog_romana_dejana_stojiljkovica_olujni_bedem_laguna.html

http://www.laguna.rs/b398_blog_olujni_bedem_drugi_deo_laguna.html
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 коментара:

 1. Bila sam povrijeđena i slomljena srca kada se prije sedam mjeseci u mom braku dogodio jako veliki problem između mene i mog muža. toliko strašno da je odnio slučaj na sud radi razvoda. rekao je da više nikad ne želi ostati sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu na teške bolove. Pokušala sam ga na sve moguće načine vratiti, nakon mnogo preklinjanja, ali bezuspješno. a on je potvrdio da je donio odluku i da me više nikad ne želi vidjeti. Tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Pa sam mu sve objasnila, pa mi je rekao da je jedini način da vratim muža da posjetim bacača uroka, jer je i on to stvarno učinio. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao e-mail adresu bacača uroka kojeg je posjetio. dralaba3000@gmail.com. Sljedećeg jutra poslala sam e-mail na adresu koju mi ​​je dao, a čarolija me uvjerila da ću muža vratiti sljedeća dva dana. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je razgovarao sa mnom i rekao mi sve što moram učiniti. Onda ih radim bez povišice, pa me sljedeća dva dana, začudo, zvao suprug koji me nije zvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna !! Tako se isti dan vratio, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i bol koji je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza bila jača nego prije, uz pomoć sjajnog bacača uroka. Dakle, savjetovati ću vas ako imate bilo kakvih problema, obratite se dr alabi na email: dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirajte na whatsapp i viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744.......

  ОдговориИзбриши
 2. zdravo prijatelju je li ti slomljeno srce? Ne brinite, neka vam dr. Apata pomogne da vratite bivšeg "Bila sam 5 godina u braku s dvoje djece i živjela sam sretno sa svojom obitelji sve dok se sa mnom i mužem nije pokvarilo što nas gotovo svaki put dovodi u svađe i svađe Bilo je sve gore u trenutku kada je moj muž podnio zahtjev za razvod. Dala sam sve od sebe da ga natjeram da se predomisli i ostane sa mnom jer ga volim svim srcem i nisam htjela izgubiti muža, sve je jednostavno bilo Nije išlo. Izašao je iz kuće i nastavio podnositi zahtjev za razvod, molila sam se i pokušavala sve, ali ništa nije uspjelo. Proboj je došao kada me netko upoznao s ovom divnom, sjajnom čarolijom za magiju zvanom DR APATA, koji mi je pomogao u kraj ... nikad nisam bio obožavatelj ovakvih stvari, ali jednostavno sam odlučio probati jer sam bio očajan i nisam imao izbora ... On je napravio magiju za mene i stvari su stvarno krenule kao što je obećao i moj muž se predomislio i došao kući da ostane sa mnom i djecom.I maturalnu da me više nikad ne povrijediš. živimo sretno kao što je bilo uz pomoć DR APATE. Ako trebate pomoć, možete kontaktirati DR Apatu putem email adrese: drapata4@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp i viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744......

  ОдговориИзбриши
 3. DOBAR DAN NARODE MOJI HRVATSKI MOJ UPIT KAKO DOBITI KREDIT ZA KUPNJU KUĆE OD NEKRETNINA I GENIC KREDITA POZOVITE, ZVAO SAM DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY, DANAS SAM JAKO SRETAN I BOG BLAGOSLOVIO JOSE DAVIDSON ALBERT davidsonalbertloan@gmail.com

  Moje ime je Marijana, ja sam iz HRVATSKE, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku, da kupim kuću koju imam, bilo je hrpa prijevara koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju dana, uzeli su mi novac bez davanja zauzvrat, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikada nisam želio imati ništa s tvrtkama za online zajmove, pa sam otišao posuditi novac od prijatelja, rekao sam sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći da zna kreditnu tvrtku koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita koji mi treba uz vrlo nisku kamatu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, uputila me kako podnesite zahtjev za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam kod njih na e-poštu: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerujte, ponovno sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu što takve tvrtke za zajmove poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, molim vas da savjetujete svima koji trebaju posuditi zajam putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad te ne iznevjeri i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

  ОдговориИзбриши