"Olujni bedem" Dejana Stojiljkovića - nastavak romana "Duge noći i crne zastave"

Decenija uspešne saradnje između Lagune, najveće izdavačke kuće u Srbiji, i Dejana Stojiljkovića, jednog od najpopularnijih i najtiražnijih savremenih srpskih pisaca, biće krunisana potpisivanjem ugovora o objavljivanju romana „Olujni bedem“. Ugovor između direktora Lagune Dejana Papića i autora biće potpisan u Noći knjige, 16. juna, a knjiga će se pred čitaocima pojaviti 15. septembra.

Laguna

„Olujni bedem“ je dugoočekivani nastavak bestselera „Duge noći i crne zastave“ koji je u Laguni objavljen 2012. godine i koji je doživeo veliki broj izdanja, a našao se i u izboru za Ninovu nagradu. Radnja romana se odvija u srednjevekovnoj Srbiji i bavi se događajima koji su se zbili neposredno pred Kosovski boj 1389. godine.

Roman je drugi deo u planiranom petoknjižju. Nakon pada Pirota osmanlijski vladar odlučuje da pokrene veći i opsežniji napad na Srbiju, najpre preko Niša čija će opsada trajati 25 dana, nakon čega će se desiti čuvena bitka kod Pločnika gde će knez Lazar naneti veliki poraz turskoj vojsci.

Glavni junaci knjige su vitezovi Reda Zmaja: Ivan Kosančić, Toplica Milan i Miloš Obilić, a tu je i galerija upečatljivih istorijskih i neistorijskih likova. Knjiga će se pojaviti u prodaji 15. septembra 2017, a nakon nje će uslediti i nastavci: „Učitelj mačevanja“, „Carstvo nebesko“ i „Poslednji Nemanjić“. Takođe, kao zasebna knjiga, u planu je i novela koja spaja radnju druge i treće knjige pod naslovom „Kraljica gorskih duhova“.

Odlomke iz romana „Olujni bedem“ možete ekskluzivno pročitati na sajtu Lagune:

http://www.laguna.rs/b397_blog_odlomak_iz_novog_romana_dejana_stojiljkovica_olujni_bedem_laguna.html

http://www.laguna.rs/b398_blog_olujni_bedem_drugi_deo_laguna.html
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар