Koju bi to knjigu svako morao da pročita?

Da, kako kaže io naziv naše stranice, ima knjiga i knjiga... Sajt Redit postavio je pitanje svojim čitaocima koja je to među njima koju bi svako na planeti trebalo da pročita.Pitanje je za samo 13 sati dostiglo preko 2.300 komentara, a najviše glasova dobile - Ezopove basne.

Pixabay

„Samo nekoliko knjiga može da se održi kroz različite kulture i vreme, takve su i Ezopove basne. Na fakultetu sam učio o staroj Grčkoj, tako da sam čitao i prevodio mnoge od njegovih basni. One su brze, zabavne, imaju toliko skrivenih blaga istine koje bi svako trebalo da zna i primenjuje. Ne slušajte glasine, uvek budite iskreni, činite drugima, uvek postoje dve strane svake priče... to su samo neke od mnogih mudrosti kojim nas basne uče. Idite i pročitajte jednu i setite se da su ih pre 2.600 godina pričali robovi“, glasi najpopularniji komentar na sajtu.

Korisnici su navodili klasike poput knjige „Starac i more“, Biblije, ali je ubedljivo najviše glasova imao komentar koji navodi da su Ezopove basne knjiga koju bi svako trebalo da pročita.

Sajt Redit je postavio pitanje na osnovu studije objavljene u magazinu Socijalna nauka i medicina, po kojoj se pokazalo da ljudi koji čitaju knjige žive duže.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар