Seks - kako da prevaziđete same sebe: Stručno i duhovito

U izdanju Lagune pojavili su se vodiči za seksualno sazrevanje "Seks - kako da prevaziđete samog sebe", namenjena muškarcima i "Seks - kako da prevaziđete samu sebe" za pripadnice lepšeg pola, čija je autorka dr Svetlana Zdravković. Ono što ih posebno izdvaja jeste to što na kreativan način kombinuje stručno obrađeni tekst sa humorom uobličenim u crtežima Boba Živkovića.


Prva reakcija čitala je pozitivna, ali kada kupuju ove vodiče za seksualno sazrevanje uvek preko stave još neku knjigu, kaže PR izdavačke kuće "Laguna" Vanja Gavrovski. Ove knjige na kreativan način kombinuju stručno obrađen tekst sa humorom uobličenim u crtežu.

Kako kazala Vanja Gavrovski, autorka knjige ima dugu praksu i na osnovu rada sa pacijentima u savetovalištu i na konsultacijama shvatila je da mnogi od njih i dalje imaju problem da razgovaraju opušteno o problemima seksualnosti. Mnogima je lakše da u uzmu knjigu i pročitaju sve što ih zanima o nekom problemu i kako da ga reše, nego da odu kod seksologa i potraže pomoć, ukazala je Gavrovski, istakavši da je slična literatura u svetu ima veliku popularnost.

PDF: Pogledajte deo knjige

Svetlana Zdravković, jungovski orijentisana psihoanalitičarka sa velikim iskustvom u kliničkoj praksi, na pristupačan i interesantan način čitaocima i čitateljkama nudi odgovore u vezi sa najrazličitijim pitanjima koja bi se mogla postaviti kada se govori o seksu. Od toga koje su tipične greške koje se usled nepoznavanja ili nesigurnosti ponavljaju, do toga šta se najčešće ne uzima u obzir a trebalo bi, autorka na konkretnim primerima pokušava da dekonstruiše brojne predrasude vezane uz seksualnost.

Zato je ova knjiga namenjena kako onima koji tek stupaju u seksualne odnose, tako i onima koji imaju seksualnog iskustva ali žele da unaprede i poboljšaju svoj seksualni život.

„Vešto koristeći brojne primere iz kinematografije i popularnih pesama u kombinaciji sa nizom autentičnih priča iz kliničke prakse, a sve to prožeto jednom prefinjenom dozom humora vešto ilustrovanog brojnim karikaturama i crtežima, knjiga je napisana na način da svako ko je čita, bez obzira da li je reč o odraslima ili adolescentima, može da sazna nešto novo o seksu i seksualnosti.“ Mr sci med. dr Slobodan Udović, psihijatar, med. seksolog

Dr Svetlana Zdravković je jungovski analitičar – član Međunarodne asocijacije analitičkih psihologa (IAAP), Nezavisne grupe analitičkih psihologa (IGAP) u Londonu i Saveza društva psihoterapeuta Srbije (SDPTS). Doktorirala je na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Specijalista je medicinske psihologije. Radi u Institutu za mentalno zdravlje kao klinički psiholog i jungovski analitičar. Predavač je po pozivu u Nezavisnoj grupi analitičkih psihologa (IGAP) u Londonu, u Međunarodnoj školi analitičke psihologije (ISAP) u Cirihu i na letnjem seminaru u Engleskoj.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар