Noć knjige 16. decembra: Najnoviji hitovi i najveći popusti

U petak, 16. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se petnaesta jubilarna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija. Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.


Noć knjige su u ponedeljak, 12. decembra u knjižari Delfi u SKC-u najavili Vesna Mihailović, direktorka knjižara Delfi, Ana Spasojević, direktorka marketinga izdavačke kuće Laguna, Mirjana Bobić Mojsilović, spisateljica, i Željka Ćirić Jakovljević, direktorka marketinga i korporativnih komunikacija Eurobank.

„Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, ukupno na 53 lokacija“, rekla je Ana Spasojević i dodala da će i ovog puta važiti skala popusta na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.



U Delfi knjižarama gostovaće i brojni pisaci koji će se družiti sa svojim čitaocima, među njima i Mirjana Bobić Mojsilović koja će u knjižari Delfi u SKC-u od 19 sati potpisivati svoju novu knjigu „Tvoj anđeo čuvar“. Ona je istakla da je Noć knjige veoma važna jer promoviše ljubav prema knjizi i čitanju i dodala da više nije nezavisni izdavač, ali da i dalje ostaje nezavisni pisac. „Novi roman koji objavljuje Laguna je uslovno rečeno ljubavni roman, ali je i priča o ljubomori, strahu, besu, o psihičkom zlostavljanju i o pobedi nad strahom“, rekla je autorka.

U Noći knjige pred čitaocima će se naći više od 23.000 naslova Lagune, i još 50.000 naslova drugih izdavača. „Posebno želim da skrenem pažnju na veliki izbor novih knjiga za decu koje će obradovati najmlađe za predstojeće praznike, i to je važno jer se ljubav prema čitanju razvija od malih nogu“, rekla je direktorka najvećeg knjižarskog lanca u Srbiji Vesna Mihailović.



I ovog puta Noći knjige priključile su se brojne biblioteke u gradovima Srbije, njih 45 koje će odobravati popuste na godišnju članarinu i organizovati specijalne programe.

Pred čitaocima će se u Noći knjige naći jedan od najuticajnijih romana Amosa Oza, roman „Juda“, koji nam daje nesvakidašnji pogled na stanje u Izraelu i novozavetnu priču. Još jedno delo velikog svetskog pisca Žozea Saramaga prvi put će se pojaviti na srpskom jeziku – „Pećina“ je priča o običnim ljudima u eri globalizma. „Planine Parnasa“ je prvi prevod u svetu ranog romana poljskog nobelovca Česlava Miloša. U ovoj antiutopiji planeta je prenaseljena ljudima koje muči jedino strah od viška vremena. Luka Mičeta će u Noći knjige čitaocima predstaviti sedmu knjigu o srpskim vladarima „Kralj Milutin“.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs. U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa akcijskim, odnosno sa popustima koji će važiti samo za Noć knjige.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар