"Antropologija zla" Bojana Jovanovića

Најновија књига Бојана Јовановића АНТРОПОЛОГИЈА ЗЛА, у издању ХЕРАеду из Београда, као и његових претходних 17 књига из ове области, бави се знањем из интердисциплинарног домена у којем се укрштају антропологија, психологија, социологија, историја и политика.

 



Ова опсежна студија обрађује кључну тему нашег и сваког другог времена на темељан, аргументован и занимљив начин, повезујући на основу интердисциплинарне анализе обрасце тумачења зла из античке, библијске, традиционалне културе, с онима који се манифестују у модерним временима, посебно у актуелној култури балканског и српског простора, не запостављајући ни најновији глобалистички сајбер-простор.

Општа одлика ове књиге је да аутор у својим истраживањима, тумачи зло у разним правцима – од митских образаца, старозаветних тумачења, апокалипсе и њене метафоре све до слављења великих злочина. Јовановић доследно свом истраживачком методу настоји да осветли и разјасни манифестне облике начела зла не само у историји (временима из даље и ближе прошлости), него и да актуелизује своја разматрања фокусирајући их на свет којем и аутор и читаоци његове књиге припадају.



Уторак, 30. август у 12 часова

Српско књижевно друштво, Француска 7, Београд

Разговори с разлогом: Бојан Јовановић „Антропологија зла“

Учествују: Анђелка Цвијић, Љубомир Кљакић. Зорица Стабловић Булајић и аутор. Уређује и води Дејан Симоновић
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар