"Gora Preobraženja" - novi roman Ljiljane Habjanović Đurović

Ljiljana Habjanović Đurović, već dvadeset godina najčitaniji srpski pisac, objaviće uskoro novi roman "Gora Preobraženja".


"Gora Preobraženja" je knjiga o Svetom Savi. Knjiga koja nas podseća kako su Nemanjići stvarali srpsku državu i Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Kako je Sveti Sava ispunio sebe svetlošću Duha Svetoga i sobom obasjao srpski rod. Kako je srpski narod kroz vekove opstajao na stazi Svetosavlja. Istovremeno, to je knjiga koja upućuje kako da se svako od nas uspne uz Goru Preobraženja.

"Ovo je sedmi roman iz mog duhovnog ciklusa. Pisala sam ga pune tri godine. Ali, samom pisanju prethodile su duge i raznovrsne pripreme. Pre svega molitvene. Otac Justin Popović je tvrdio da čak i naši istaknuti književnici i istoričari u svojim delima"daju mrtvu shemu ličnosti i rada Svetog Save." Ja sam se molila da bar na tren sagledam živ i istinit Savin lik. Da pojmim dubinu njegove veličanstvene vere. Da osetim lepotu njegove savršene ljubavi prema Hristu Bogu i prema srpskom narodu. I da, pišući ovu knjigu, i sama načinim neki korak ka Gori Preobraženja", kaže Ljiljana Habjanović Đurović.

Predgovor za roman napisao je Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilo-hije, koji ističe: "Svoje dragoceno književno djelo Ljiljana Habjanović Đurović, evo, nastavlja ovom "Gorom Preobraženja". Prikazujući lik i djelo Svetog Save, Habjanovićka hodi putem Domentijana, Sv.Nikolaja Žičkog i Sv.Justina Ćelijskog."
Ljiljani Habjanović Đurović je još 2006.godine, na predlog blaženopočivšeg patrijarha Pavla, dodeljeno najviše odlikovanje Srpske Pravoslavne Crkve, orden Svetog Save.

Roman "Gora Preobraženja" biće predstavljen na Beogradskom sajmu knjiga, gde će spisateljka na štandu Izdavačke kuće "Globosino Aleksandrija" čekati svoje čitaoce svakoga dana od 10 do 20 časova.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар