Novi roman Tonija Parsonsa „Stari grobovi“

Novi roman Tonija Parsonsa „Stari grobovi“ može da stane rame uz rame sa najboljim ostvarenjima ovog žanra nastalim tokom poslednje decenije. Sadržajna priča, upečatljivi likovi, ciničan humor i žestok zaplet garantuju uzbuđenje do poslednje stranice.

 


Jedan od najpopularnijih pisaca današnjice dokazao je da za njegovo pero prepreke ne postoje kada je iz emotivnih literarnih voda uplovio u one uzburkanije, predstavljajući svetu novog junaka kriminalističkog žanra. Još jedan vrhunski triler sa detektivom Maksom Vulfom iz Odseka za ubistva londonske policijske stanice u glavnoj ulozi...

Čak i najsrećnije porodice imaju mračne tajne zbog kojih bi neko bio u stanju da ubije...

Prvog dana nove godine članovi imućne porodice ubijeni su u bogataškom, dobro čuvanom naselju na severu Londona, a njihovo najmlađe dete je oteto.

Oružje ubistva, pištolj kojim se stoka omamljuje pre klanja, odvodi detektiva Maksa Vulfa u prašnjavi ugao Crnog muzeja Skotland Jarda posvećen ubici koji je još pre trideset godina prozvan Klaničar.

No, Klaničar je odrobijao svoje, sada je star i umire. Da li se zaista vratio u igru?

I da li je ubistvo ove srećne porodice bilo besmisleni izliv gneva, izopačena počast imitatora ili naručeni zločin smišljen da okrivi samrtnika?

Maks zna samo da mora pronaći nestalo dete i zaustaviti ubicu pre nego što uništi još jednu nedužnu porodicu – ili dok ne nađe put do vrata njegovog doma...

Roman „Stari grobovi“ može da stane rame uz rame sa najboljim ostvarenjima ovog žanra nastalim tokom poslednje decenije. Sadržajna priča, upečatljivi likovi, ciničan humor i žestok zaplet garantuju uzbuđenje do poslednje stranice. Toni Parsons ima talenat da uoči detalje. Ovo je spektakularna, napeta, živopisna, brza i autentična knjiga. Prvim trilerom „Jedan po jedan“ bestseler pisac Toni Parsons pridobio je i novu čitalačku publiku i stvorio serijskog junaka poput Džeka Ričera (Li Čajld) i Filipa Marloa (Rejmond Čendler).

Autor neponovljivih porodičnih priča, ispunjenih melanholijom i svim gorkim i slatkim ukusima života, iznenadio je čitalačku publiku kada je rešio da okrene novi list i zađe u sferu eksplozivnih krimića. Ovim delom Toni Parsons je dokazao da za njegovo pero prepreke ne postoje.

Parsons će o detektivu Vulfu napisati još knjiga, a treći roman iz ovog serijala u izdanju Lagune pojaviće se 2016. godine.

Toni Parsons je rođen u činovničkoj porodici u londonskom Ist Endu. Sa 20 godina se zaposlio u fabrici za proizvodnju džina. Potom je postao muzički novinar i pratio je eksploziju panka i novog talasa. Oženio se koleginicom, a kada su se razveli, dodeljeno mu je starateljstvo nad njihovim četvorogodišnjim sinom. Tokom sedamdesetih bio je muzički kritičar u NME, jednom od najuticajnijih muzičkih listova u Britaniji. Osamdesetih je dobijao nagrade za svoj novinarski rad u listovima GQ i Elle. Devedesetih je postao jedan od najpoznatijih televizijskih komentatora u emisiji Late Review na BBC-ju. Njegov prvi roman Čovek i dečak u Engleskoj je doživeo ogroman uspeh i samo za prva dva meseca prodat je u tiražu od 750.000 primeraka.
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар