Kreativne bojanke za odrasle - novi fenomen

Ko kaže da bojanke nisu za odrasle? U svetu su poslednjih godina postale i svojevrstan fenomen, sa odličnim tiražima koji potvrdjuju koliko je tanana granica koja razdvaja dva sveta i koliko je povratak u doba kada smo bezbrižno i rasterećeno crtkali i bojili nacrtano zapravo zdrav i potreban, kao svojevšrna terapija opuštanja, rasterećenja i sveopšteg resetovanja...



Lepa vest je da su se prve kreativne i meditativne bojanke za odrasle, pomoću kojih ćete se rešiti napetosti i utonuti u miran san, pojavile i kod nas, zahvaljujući Laguni. U pitanju su dve knjige - „Kreativna bojanku za odrasle – Bojenjem protiv nesanice“ i „Kreativno bojenje za odrasle“.

Obe, zapravo, sadrže crno-bele detaljne crteže za bojenje koji će vas opustiti i osloboditi stresa. Stvarajte, dakle, lepa umetnička dela i osetite kako vaše brige lagano nestaju!

„Ima nečeg pomalo romantičnog u povratku osnovnim alatima – papiru i bojicama – kao načinu da se resetujete“  - prokomentarisao je "New York Magazine". Asocijacija na detinjstvo je nemonovna, ali zar i samo sećanje na njega ne deluje opuštajuće i obećavajuće? „Malo je takvih oblika umetnosti koje su meditativne kao što su bojanke... Razmotrite razmenu joga prostirke za set bojica i uđite u predivne bašte vaše mašte“ - beleška je "The Huffington Posta".

Autori naglašavaju kako će vam  bojenje ovih umirujućih crteža pomoći da zaboravite probleme i potpuno se opustite. U slučaju prve knjige, sa cljem da se rešite napetosti i utonite u miran san, a kod druge da se oslobodite napetosti i nervoze uz proverenu antistres art terapiju!
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар