Knjige za plažu: Lekovita literatura

Ono što ste odlagali cele godine, uradite sada. Častite sebe dobrom knjigom, onom za koju se dugo spremate... Leto je pravo vreme da odaberete knjigu ili više njih. Sunčanje na plaži će biti još ugodnije uz zanimljiv roman, koiji odavno skuplja prašinu na vašoj polici za knjige. Takođe, veruje se da čitanje na plaži, uz šum mora, deluje blagotvorno na psihičko zdravlje!

Foto: fotshot / Pixabay

 
Zapamtite da čitanje nije dobro samo za širenje znanja i vokabulara, već i za zdravlje.

• Treniranje mozga – Čitanjem vežbate mozak i um. Čitanje može pomoći mozgu da lakše obavlja svoje funkcije.

• Oslobađa stresa – Čitanje ima moć da vas umiri i oslobodi stresa, pogotovo kada čitate pre spavanja.

• Smanjuje rizik od poremećaja mozga – Čitanje može povećati moć mozga. Tokom čitanja, mozak se neprestano stimuliše, te na taj način sprečava poremećaje, uključujući i Alchajmerovu bolest.

• Pomaže da zaspite – Ako ste se navikli na čitanje pre spavanja, telo će svaki put dok budete čitali dobiti signal da je vreme za spavanje. Čitanje će vam pomoći da čvrsto spavate i da se probudite sveži i odmorni.

• Veća koncentracija – Čitanje potpomaže koncentraciju i fokusiranost. Ljudi koji čitaju ujedno razvijaju veštine odlučivanja i objektivnog zaključivanja.

• Budi emocije – Čitanje ima sposobnost izazivanja raznih osećanja. Nema ništa bolje od čitanja i smejanja, a utiče i na poboljšanje raspoloženja.

(MOJPortal)

Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар