Vulkanu i Laguni novinarske nagrade Sajma knjiga

Tradicionalne nagrade koje novinari akreditovani za praćenje Sajma knjiga uručuju svake godine poslednjeg dana Sajma, danas su date predstavnicima Vuklana - kao najboljeg izdavača i Lagune - kao najpofesionalnijeg prema medijima.

Foto: Laguna

>Novinar "Blica" Tatjana Nježić je u ime komisije za prebrojavanje glasova za novinarske nagrade u kojoj su još bili Meliha Pravdić (Radio Beograd) i Marija Miljević Rajšić (RTS) saopštila da je u glasačkoj kutiji nađeno 56 listića iz 17 redakcija i da je konstatovano da je 11 listića bilo nevažeće.

Nježić - koja je bila jedan od inicijatora osnivanja ove nagrade - rekla je da je ove godine vanredno veliki broj novinara glasao i da je to samo potvrda da je nagrada otišla u prave ruke.

Nježić je podsetila da je ovu novinarsku nagradu, kao podršku knjizi, ustanovila grupa novinara na čelu sa Marijom Midžović a u organizacionom odboru su bili Nenad Manojlović, Vojka Pajkić, Anđelka Cvijić, Zoran Radisavljević, Dragan Bogutović i ona.

Po njenoj oceni, živimo u vremenu nenaklonjenom ni knjizi ni kulturi, a tranzicija je iznedrila razne monstruoznosti. "U toj nas vetrometini, priznali ili ne, jedino knjiga i kultura čuvaju", rekla je Nježić.

Pre uručenja nagrada, Nježić je navela da je Vulkan pobedio sa 64 poena. Na drugom mestu se našla Laguna sa 54 a na trećem Geopoetika sa 16 poena.

Na svečanoj dodeli koja je danas održana u sali „Ivo Andrić" na 60. Sajmu knjiga predstavnicima Lagune je dodeljena nagrada za najprofesionalniji odnos s medijima.

Povelja i umetničko delo akademskog slikara Saše Marjanovića uručeno je Ani Spasojević, direktoru marketinga izdavačke kuće Laguna.

Novinarske nagrade na Sajmu dodeljuju se 21. put, u dve kategorije. Ovoga puta glasali su novinari iz 17 redakcija.

Priznanje za najprofesionalniji odnos s medijima pripalo je Laguni sa 62 poena, na drugom mestu je Geopoetika sa 32, a na trećem Arhipelag koji je dobio 21 poen.

Komisiju za brojanje glasova činili su Tatjana Nježić (Blic), Marija Miljević Rajšić (RTS) i Meliha Pravdić (Radio Beograd).
Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар