PROMOCIJE: "Klarina ljuljaška" Miljana Markovića: Roman za one koji bi rado skrenuli s puta koji im je namenjen

U Kruševačkom pozorištu promovisana je knjiga naučne fantastike „Klarina Ljuljaška“ autora Kruševljanina Miljana Markovića.


Za promociju svoje druge knjige autor Miljan Marković izabrao je Veliku scenu Kruševačkog pozorišta. Čini se s pravom, što zbog brojne publike, što zbog mulimedijale promocije koja se sastojala iz izložbe ilustracija za roman, video spota i nastupa sastava Džon Vejn.

Autor Klarine ljuljaške Miljan Marković naveo je da ovaj roman napisan za one koji bi rado skrenuli s puta koji im je namenjen.


Na početku promocije prikazan je spot za pesmu Klarina ljuljaška (put u Pendolo) kruševačkog sastava Džon Vejn. Zatim je na scenu izašao domaćin večeri, izdavač i promoter umetnosti Milomir Bata Cvetković, koji je u kraćem izlaganju pričao o izdavačkoj kući Nova Poetika Argus Books kao i o njenim planovima, a potom su o romanu pričali izdavač Lazar Janić i ilustrator Saša Radojević.

Po završetku jednočasovnog razgovora o romanu, u kojem je i autor odgovarao na pitanja publike, prikazan je trejler za roman Klarina ljuljaška, a onda je na scenu izašao muzički sastav Džon Vejn i izveo sedam autorskih numera.

Po završetku promocije autor je potpisivao roman.




 "Tamo gde linije između dobrog i lošeg gotovo i nema, postoji grad sa bezbroj tajni. Tamo iza svake senke vreba par tirkiznih očiju željnih krvi.
Tamo je Oniks Albero, a u Novom H’Orlou je i ona - Zoe.
Odgovori na pitanja koja Oniks nikada nije postavio saleteće ga kao nezvani gosti. Slomiće ga kao bolest. A istina se ne nalazi u gorkim pilulama kojima Oniks želi da se izleči, nalazi se u zemlji, izniklom šiblju, u kockama pločnika ispod drveta Matereje. Nalazi se iza svake žaluzine, zatvorena u strahovima nekolicine koji se sećaju.
Oniks Albero se godinama uspešno bori sa tirkiznim očima, čuva grad, ali da li je to dovoljno? Ukoliko je rešenje problema metak, onda ga nema, niti će ga biti. Ali, šta će se dogoditi ako nije tako? Šta ako rešenje nije upotreba sile nego spoznaja - ko sam?
Da li je Oniks samo protuva u čijim rukama je uvek spreman revolver ili je i neko drugi?
Da li će Oniks Albero postati čovek kakav je verovao da nikada neće biti?
Šta će se dogoditi ako spoznaja dođe prekasno?"

Share on Google Plus

Knjige i knjige Info

Knjige, pre i posle svega...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар